VESDO C1 – DTS C1

Ook nadat de TD (Pierre) en JC (nee niet de enige echte, maar de jeugdcoördinator Erik) van C1 hadden besloten om het team een klasse hoger te plaatsen -van de derde naar de tweede klasse- duurde de zegereeks voort. De eerste twee wedstrijden in de hogere klasse werden met overtuiging gewonnen. Op 25 oktober had de KNVB de wedstrijd VESDO C1 – DTS C1 op het wedstrijdschema geplaatst.

Omdat de datum precies gelijk viel met de najaarsvakantie van de scholen in de regio Schagen leverde dat voor de TD direct een probleem op. De C selectie bestaat namelijk precies uit 11 spelers en iedere afzegging, of het nu door een blessure (Bruno) of vakantie (Luuk) komt,  vormt een probleem voor de invulling op het veld.

Normaal gezien zou je zeggen dat een hechte vereniging, zoals VESDO en één is, onderling een oplossing vind om een ieder optimaal van zijn/haar sport te kunnen laten genieten. Deze aanname ging op deze specifieke dag niet helemaal op waardoor ook , naast Thomas, een beroep werd gedaan op Bruno.

Zo stonden uiteindelijk toch 11 man aan de aftrap.

Direct werd duidelijk dat DTS een goed voetballende ploeg was die de bal liet rondgaan. Maar dreigend werden ze niet door goed verdedigen van de achterste lijn die uit Stefan, David (als laatste man), Mischa en Bart bestond. Verder was de “kreupele” Bruno op doel het slot op de deur. Het hardwerkende en bikkelende middenveld met Daan, Thomas en Mats zorgden verder voor de ontregeling van het DTS spel. De voorhoede met Niels, de handige Matthijs en snelle Bram zorgen ervoor dat DTS van lieverlee onder druk kwam te staan. Hieruit ontstonden diverse kansen die helaas niet werden benut. De keeper van DTS kreeg meer te doen dan Bruno, die zich bij balbezit moest beperken tot het uitgooien van de bal om deze weer in het spel te brengen.

Halverwege de eerste helft kon Daan uit een voorzet de 1-0 aan laten tekenen. Dit betekende ook de ruststand.

In de rust werd geconstateerd dat Bruno echt niet meer verder kon. Met 10 man dus de tweede helft in! Mats trok het keepers tenue weer aan (kon hij bijkomen van de vermoeienissen in het veld). Erik zorgde ervoor dat Mats als extra mannetje op het middenveld werd geposteerd waardoor de aanval nu uit Niels en Bram bestond.

Direct werd duidelijk dat de achterhoede van DTS nu meer tijd en ruimte had om de opbouw te verzorgen, VESDO werd zwaar onder druk gezet maar door onnauwkeurigheid bij DTS en goed keeperswerk van Mats bleef een tegengoal voorlopig uit. Het publiek moest met lede ogen toezien dat de druk nog meer werd opgevoerd, en ja hoor, DTS knalde de 1-1 binnen.

VESDO bezweek echter niet onder de druk, integendeel uit een spaarzame uitval bleef Bram uiterst koelbloedig en scoorde beheerst 2-1! DTS ging door met drukken, maar werd onzorgvuldig en gehaast. Vermeldenswaardig is nog wel een fenomenale redding van Mats die katachtig een bal, die iedereen al telde, uit het doel ranselde! Iedereen met een VESDO hart slaakte een zucht van verlichting. Bijna werd het bij een uitval zelfs nog 3-1 voor VESDO maar Bram miste net de scherpte. Eindelijk was door het eindsignaal en was VESDO 3 (gestolen) punten rijker. Maar dit zijn juist de “lekkerste” punten. Mannen: geweldig zoals jullie met en voor elkaar blijven knokken! Dat is ook een grote kracht van jullie team. De resultaten spreken voor zich: na drie wedstrijden in de tweede staan jullie op de tweede plek met 0 verliespunten!

Aanstaande zaterdag naar Hollandia-T C1. Hopelijk met 11 veldspelers (en een wissel misschien?) en de volgende overwinning.

De grootste uitdaging komt daarna op 9 november wanneer de ongeslagen koploper SRC C1 op bezoek komt: de Wedstrijd van de Waarheid.

Mannen, blijf er voor gaan en vooral: heb spelvreugde met elkaar!
 
 
Jan