AGSV – VESDO 1 – 5; En wat waren we uit !!!

ingevoerd op 11-2-2014

Heerlijk om afgelopen zondag, 9 februari, te mogen voetballen. Het weer was niet best, maar wat is het prettig om onder een warme douche te staan, als je zo lekker hebt mogen voetballen…

Het was het hele weekend al slecht weer geweest. Zaterdag werden de meeste wedstrijden afgelast. Het weer werd er niet minder op, dus zondagochtend geen wekker gezet. Om 10.00 uur in de ochtend nog in mijn badjas lekker aan de koffie. De eerste afgelastingen komen rond 10.15 uur binnen via de groeps-App van Vesdo. Niedorp tegen Wieringerwaard en De Koog tegen MOC zijn afgelast. 10.35 uur de volgende afgelasting van Sint Boys tegen Wiron. En als het bij Sint Boys niet door gaat, dan moet het wel heel slecht weer zijn… Even later druppelen ook de andere afgelastingen binnen, dus is onze technische man maar eens gaan bellen of Buienradar het in Aartswoud niet doet. “ It giet on!!! ”
Bij Vesdo was de selectie aardig uitgedund bij deze wedstrijd. JJ, Rico en Siem geblesseerd, MB ziek, en Elmar op vakantie. Lars had als basisteam de volgende opstelling bedacht. Op doel Roy, achterin Stefan, Sjoerd, Nick en Jelle, middenveld Peter, Jeroen en Max; voorin Paul, Ben en Thijs (Captain). Op de bank hadden we nog de versterking van Rik, Kjell en Sven achter de hand.

Met de eerste helft de wind lekker in de rug kon Vesdo al vanaf de eerste minuut goed druk zetten op AGSV. Vanwege goed doorzetten was het dan ook al in de 3e minuut raak. Na een goede steekpass op Ben werd zijn inzet nog gekeerd door de keeper. De rebound was echter voor Thijs die met een subtiele lob alsnog de keeper het nakijken gaf. Vesdo hield het tempo ook na de snelle treffer hoog. De duels werden gewonnen en ook was de 2e bal vaak voor Vesdo. Dat is dan erg lekker voetballen. Het was dan ook een vertekend beeld dat het met de rust “slechts” 0 – 1 stond voor de rood-witten. Meerdere kansen werden nog gecreëerd, maar helaas resulteerde dit nog niet in doelpunten.

In de rust was Vesdo er nog niet gerust op. De 2e helft betekende namelijk tegenwind, waardoor er compact moest worden gespeeld.
De 2e helft werden de taken goed opgepakt en uitgevoerd. De linies stonden kort bij elkaar en er werd (ook vanwege de wind) goed gecombineerd. De lange bal was niet meer mogelijk, maar daarom de steekpasses des te efficiënter. AGSV bleef echter nog wel gevaarlijk met lange ballen. Eerst breidde Vesdo de score uit naar 0 – 2. Na goed doorgaan op rechts werd de bal strak voor het doel ingespeeld. De opgekomen Jeroen wist hier wel raad mee. In één van de gevaarlijke aanvallen van AGSV werd het al snel weer 1 – 2. Vesdo bleef echter goed doorvoetballen. Opnieuw een snelle aanval op rechts werd nu in de rebound benut door de alerte Max, waardoor het scorebord weer een verschil gaf van 2 doelpunten. AGSV gaf de hoop echter nog niet op. Na een handsbal binnen de 16-meter kreeg AGSV de beloning voor de aansluitingstreffer. Dit cadeautje was aan de nummer 6 van AGSV niet besteed. Het bleef dus 1 – 3. Vesdo bleef hierna in het zelfde tempo door spelen, terwijl er bij AGSV iets was geknakt. Opnieuw goed doorgaan van Thijs bracht hem op zijn 2e van de middag en Vesdo op 1 – 4. Ook de 1 – 5 was het resultaat van een strak lopende aanval. Dit keer mocht Kjell de trekker overhalen, en daarmee de eindstand op het scorebord brengen.
Al met al, toch nog een mooie middag. En dat we uit waren !!!