Kaagvogels - Vesdo

ingevoerd op 12-3-2014


9 maart 2014                                     Kaagvogels – Vesdo
Een heerlijke “zomerse” dag moest garant voor een heerlijk potje voetballen in Kolhorn. 14 “fitte” spelers hadden de taak om het fysieke Kaagvogels wederom te verslaan. Thuis werd het nog billenknijpen (3-2). Maar na de winterstop loopt het al jaren goed bij de mannen uit Schagerbrug en dat is dit jaar niet anders. Want na de winterstop zijn er al 5 punten behaald uit 3 wedstrijden en is er nog niet verloren. En de selectie van Vesdo is toch groter dan bij Kaagvogels, waardoor elke blessure moeiteloos kan worden opgevangen. Daarin tegen mochten bij Kaagvogels de schoenen weer uit de wilgen gehaald worden door de “oud” gedienden.

Bij Vesdo mochten de volgende 11 spelers de basis leggen voor wederom 3 punten in een uitwedstrijd.
             Roy
Stefan Nick Sjoerd Jelle
    Peter Jeroen John
     Paul Ben Thijs

Op de bank mochten MB, Ricardo en JJ de plaatsen warm houden. Iets wat deze dag absoluut geen straf was. Twee teams die onderaan de ranglijst staan en de punten dus hard nodig hebben. Dit was ook te zien in de 1e helft. Beide teams gaven voetballend weinig weg en eigenlijk kwam het gevaar met name uit de dode spelmomenten. Kaagvogels was daarin meerdere keren gevaarlijk, maar tot doelpunten kwam het niet. Met name de inworpen van Erik Huybers waren regelmatig een plaag voor de verdediging. Vesdo probeerde te voetballen, maar het was verschrikkelijk lastig op de hobbelige weide in Kolhorn. Jelle Sintenie was de enige van Vesdo die echt tot een schietkans kwam, maar zijn bal verdween aan de verkeerde kant van de paal. Dus de brilstand na 45 minuten was dan ook een logische tussenstand.

Na de rust bleek het windje in rug toch een lekkere bijkomstigheid. Scherp begonnen was het onze Parel die lekker uithaalde, maar via keeper en lat net geen doelpunt op zijn naam kreeg. De hard werkende Ben, gaf daarna een prachtige steekpass op Thijs. De verdedigers van Kaagvogels zagen alleen nog het merk op de onderkant van zijn schoenen. Zijn voorzet was op maat gegeven aan de mee opgekomen Jelle. Die beheerst zijn 1e goal tegen de touwtjes drukte en diezelfde Jelle mocht zich uiteindelijk de man van de wedstrijd noemen. Want met zijn inzet en uitstekende verdedigende werk en lange rushes langs de lijn, was hij deze dag de beste man van het veld (klachten hierover schriftelijk indienen bij Rikwin). Na de 0-1 mocht onze opa het veld verlaten voor MB. Sjoerd kreeg alvast rust om zich volledig op te laden voor zijn belangrijkste wedstrijd van het jaar.
Daarna bleef Vesdo de betere ploeg en het was wachten op de 0-2. Jeroen Pater was dit keer de gelukkige. Zijn vrije trap, werd laag in de verre hoek geschoven en de keeper taste mis. Later liet Jeroen een streep los van zijn pantoffel, maar de keeper redde fraai. Paul en Ben mochten plaats nemen voor Ricardo en JJ. Ricardo kreeg na een goede voorzet, bijna zijn hoofd tegen de bal, maar helaas bleef het bij 0-2. Het enige smetje op de wedstrijd was de rode kaart van de verdediger van Kaagvogels. 5 minuten voor tijd, kon deze jongen zich niet meer beheersen en zijn sliding kwam veel te laat en de rode kaart was dan ook volledig terecht. Zonde, want verder was het een keurige partij (iets wat wel eens anders is geweest met Kaagvogels, een pluim voor hun trainer).

Vesdo stijgt naar plek 7 door deze overwinning en voor Kaagvogels zal het hangen en wurgen worden om Wieringerwaard voor te blijven in de strijd om degradatie. Volgende week Sint Boys thuis. Hopelijk hebben we beter weer dan de uitwedstrijd in St. Maarten.
Wat verder op viel deze week:
- Dat de trainer van Kaagvogels geen woord had gelogen over de staat van hun grasmat.
- Dat Vesdo met Thijs als aanvoerder, nog niet heeft verloren.
- Dat Ben zijn bed niet kon vinden op zaterdagavond.
- Dat John Kooijman deze week voor het eerst 2x getraind had.
- Dat restaurant de Keuken wel een zeer goede vervanger is na sluitingstijd van de Vesdo kantine.