Frank Hulsebosch verzilvert veilingkavel!

Op zondag 9 maart was het dan eindelijk zover voor Frank Hulsebosch. De koper van de veilingkavel bestaande uit 2 kaarten voor een thuiswedstrijd van FC Groningen inclusief de reis en een natje en droogje natuurlijk had zich de hele winter verheugd op deze datum. Dan speelde namelijk zijn favoriete club Feyenoord in Groningen en kon hij eindelijk genieten van zijn veilingkavel. Frank was met zijn Marieka in februari op vakantie naar Nieuw Zeeland geweest en had daar lang nagedacht wie hij mee zou nemen naar FC Groningen, hij had immers 2 kaarten gekocht. Hoewel Frank diverse dames op het oog had als reisgenote naar Groningen koos hij, wellicht ingefluistert door echtgenote Marieka, uiteindelijk voor Pieter Nierop die natuurlijk graag meeging.

Op een prachtige zonnige dag vertrokken wij tegen 12 uur richting Groningen. Ik had 4 kaarten kunnen bemachtigen en had daarom zoonlief Jesper ook meegenomen. Gezellig keuvelend waren we om 2 uur bij het het stadion (De Groene Hel) aangekomen en waren even later binnen. We hadden prima plaatsen, lekker in het zonnetje en niets leek een fantastische middag in de weg te staan. De wedstrijd begon en al snel bleek dat we in een vak zaten vol met fanatieke Feyenoord supporters die zich makkelijk lieten provoceren door de fanatieke Groningen aanhang de zogenaamde Z-side. Een grimmig dreigende sfeer ontstond en het liep bijna uit de hand doordat beide zogenaamde supportersgroepen elkaar wilden opzoeken om het waarschijnlijk “rustig uit te praten”, maar zover kwam het gelukkig niet. De politie en de ME traden goed op en voorkwamen erger.

De wedstrijd viel op zich een beetje tegen, Feyenoord kwam al vrij snel op voorsprong en kwam eigenlijk in de eerste helft niet in moeilijkheden. Inmiddels was het wat rustiger op de tribune en durfde ik het aan Frank en Pieter van een echte Groninger gehaktbal te laten genieten uiteraard afgeblust met een biertje. In de 2e helft probeerde Groningen het nog even met een klein offensiefje maar toen Feyenoord de 2e goal maakte was de wedstrijd gespeeld en kon Frank van zowel het mooie weer als van zijn clubje genieten. Na afloop gingen we mijn familie nog even opzoeken in een cafeetje bij het stadion en kon de wedstrijd geanalyseerd worden onder het genot van een paar biertjes en een cola voor de chauffeur. Om half 7 werd het tijd om weer richting Noord Holland te gaan met ook in de auto nog een drankje en wat te eten, waar een koelbox al niet goed voor is.

Toen we om half 9 weer in Schagerbrug waren konden we terugkijken op een mooie zonnige maar ook bijzondere dag.

Frank en Pieter waren in elk geval zeer tevreden.

Groet, Gerard Swart