Hvs C1 - Zwaluwen K C1

Op zondag 13 april moesten wij thuis handballen tegen Zwaluwen K.
Om 10.00 uur begon de wedstrijd met het tossen en begroeten. Zwaluwen K won met tossen en koos voor het doel. We begroetten elkaar en de wedstrijd kon beginnen.

1e helft:
Hvs begon met de bal. Meteen ging het al heel goed want we stonden al vrij snel 5-0 voor. Deze doelpunten werden gemaakt door Maud 1-0, Xanna 2-0, Tessa 3-0, Maaike 4-0 en daarna Xanna 5-0. Zwaluwen K had veel gaten in de verdediging en daar maakten wij goed gebruik van. Maar ze konden niet achter blijven en maakten toch een mooi doelpunt, 5-1. Dat ene doelpunt heeft ons even wakker geschud want Jenita en Maud maakten allebei een heel mooi doelpunt, 7-1. Zwaluwen K gooiden veel op doel maar meestal naast of op de keeper en natuurlijk stond Annika heel goed te keepen. Zwaluwen K wist alsnog een doelpuntje te scoren 7-2. Snel daarna knalde Maud er weer 2 doelpunten in 9-2. Isa maakte ook een mooie beweging, 10-3. Vlak voor de rust wist Zwaluwen K nog te scoren 10-3

Rust, we gingen met 10-3 de rust in en dat was een lekker gevoel. Maar dat betekende niet dat we de 2e helft niks hoefden te doen.

2e helft:
In de 2e helft speelde Zwaluwen K met een andere keeper en dit had effect. Ze speelden nu veel feller. Marente stond nu in de andere hoek en dit kwam mooi uit want ze kon er nu mooi langs. Marente scoorde 11-3 en 12-3. Zwaluwen K was nog steeds ondanks de achterstand die ze hadden heel fel in het spel. 12-4 werd gescoord en ook 12-5. Isa maakte nog een mooi sprongschot en scoorde 13-5. Maaike knalde snel daarna weer op doel, 14-5 en 15-5. Zwaluwen K was daarna weer aan de beurt en scoorde, 15-6 en 15-7. Onze voorsprong werd al wat kleiner en Maud besloot daar wat aan te doen, 16-7 en 17-7. Zwaluwen K hield goed stand en maakte door een slordige fout van ons de 17-8. Tessa kreeg ook nog geel tussen door, waarschijnlijk door een overtreding tijdens het verdedigen. Zwaluwen K scoorde 17-9, Maud scoorde 18-9 en Zwaluwen K 18-10. Ondanks onze voorsprong die we hadden zakten we wel een beetje in de 2e helft. Op het laatst scoorde Zwaluwen K nog 18-11. Maar toen floot de scheids dat de wedstrijd was afgelopen.

De wedstrijd was leuk om te spelen en ik heb lekker gespeeld. Het is mooi dat we deze wedstrijd hebben gewonnen Helaas hebben we nu een maandje geen handbal meer door Pasen en de Meivakantie. Maar daarna gaan we er weer tegenaan.
Meiden super goed gespeeld! En Annika super goed gekeept!