HVS F1 – Petten F1

Zondag 13 april

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland, maar wat maakt het uit, het wat prachtig zonnig weer. Op doel stond Djoa en Aimée was aanvoerster.

Petten begon sterk en hadden dan ook de eerste doelpoging en Djoa moest dus meteen aan de bak. Ze hield de bal mooi. Daarna kon HVS aan de opbouw beginnen wat ook resulteerde in een doelpoging, helaas hield de keepster van Petten de bal ook. Heel lang ging het over en weer, HVS speelde goed over, en uiteindelijk wist Kim te scoren, 1-0. Verdedigend zat het goed in elkaar en zo kreeg Petten niet veel kansen. Totdat er opeens een spervuur van schoten op het doel van HVS geopend werd. De verdediging was even de weg kwijt en uiteindelijk kan ook Djoa er niets meer aan doen, 1-1. De concentratie was even weg en daardoor werd er snel daarna nog een keer gescoord door Petten, 1-2.

In de tweede helft stond Kim op doel. Petten begint wederom sterk en de verdediging van HVS moet hard werken. Toch kan niemand voorkomen dat Petten de overhand krijgt en dat weet om te zetten in een doelpunt, 1-3. En vervolgens na een knappe uitbraak scoort Petten nogmaals, 1-4. Dan herpakt HVS zich en weet Djoa te scoren, 2-4. En dan onderschept Babette de bal halverwege het veld, dribbelt ermee naar de cirkel van Petten en haalt verwoestend uit. De aansluiting is gevonden en het is 3-4. Dan wordt het nog spannend, maar de tijd is op. Helaas verloren, maar wel goed gespeeld.

Marcel Rijbroek