VESDO C 1: Afscheid van het seizoen 2013-2014

Het op zaterdag 14 juni gespeelde en gewonnen OZK (Oud Zijper Kampioenschap) bij Geel Zwart betekende het einde van het voetbalseizoen voor C1.

Voor de harde kern was het al weer het negende(!) jaar dat ze met elkaar voor VESDO hebben gespeeld.

Op initiatief van Pierre is dit vriendenclubje bij elkaar gekomen en bij elkaar gebleven.

Niet alleen de spelers vormen een vaste en hechte groep, ook de sponsor van het team, v.d. Ploeg Kraanverhuur B.V., zorgt er al die jaren voor dat de mannen strak in het pak zitten.

Bas en Arjette: geweldig dat jullie dit doen! Het is te hopen dat de mannen nu een keer zijn uitgegroeid en de tenues wat langer meekunnen.

Verder beschikt dit team over een vaste scheidrechter die alle thuiswedstrijden in goede banen leidt: Jan v.d. Ploeg, die weer of geen weer, soms op gympies op het spekgladde veld, altijd kaarsrecht overeind blijft.

Jan, jij bent van grote waarde en zorgt er voor dat de mannen hun hobby met plezier kunnen uitoefenen. Het is voor iedereen langs de lijn ook duidelijk dat jezelf ook geniet als je de door de scheidsrechtersbond vereiste diagonalen op het veld loopt.

Verder is daar natuurlijk Erik die als vaste elftalbegeleider/vlagger (en stand-in voor Pierre) zijn positieve en enthousiaste bijdrage levert en zorgt dat het wedstrijdschema waterdicht is.

Ja, en dan speciale aandacht voor Pierre die de afgelopen jaren gigantisch veel tijd en energie heeft gestoken in het vormen en bij elkaar houden van dit geweldige vriendenteam. Hij heeft ze bij zich vanaf de basisschool tot de pubers die ze nu zijn. Door zijn inzet is dit team gegroeid naar een ploeg waarin iedereen elkaar en elkaars capaciteiten accepteert en plezier beleeft aan het voetbalspel.

Tijdens de wedstrijden nooit een wanklank, commentaar op de scheidsrechter blijft achterwege (tot nu toe in ieder geval) en wat het belangrijkste is: altijd onderling een goede sfeer.

Pierre, nogmaals hartstikke bedankt.


Dit jaar was een jaar waar er met een minimum aan vaste spelers (op papier waren het er precies elf) in de tweede klasse goed is gepresteerd.

Tegenstanders waren SRC C1, Hollandia T C1, DTS C1, VIOS C2, HCSC C2, Succes C1, Den Helder C2 en Geel Zwart C1. Stuk voor stuk gerenommeerde clubs die een selectiebeleid hebben waardoor de beste spelers van de club worden opgesteld.

VESDO C1 hield zich tegen iedere ploeg knap staande en draaide goed mee.

Wel was te merken dat de kleine selectie kwetsbaar is, een groot aantal wedstrijden werden zonder wissel, of zelfs met tien man, uitgespeeld.

Ik heb begrepen dat het merendeel van de mannen volgend seizoen blijft doorspelen en de mannen die dit jaar samen met SRC een B team vormden weer onder VESDO vlag gaan voetballen waardoor er een bredere selectie is waardoor een volwaardig team ontstaat.

Ik ben nieuwsgierig hoe het volgende jaar gaat verlopen.


Jongens, een prettige vakantie toegewenst en tot ziens in het volgende seizoen ik weet zeker dat jullie dan de vaste supporters weer leuke wedstrijden zullen voorschotelen.

Jan Frijn.