Sint Boys Vesdo D-team boekt eerste winst

Soms zit op een zaterdagochtend alles mee. Lekker veldje, goed weer, goeie scheids en een tegenstander die je laat voetballen. Ook nog een echte AZ-scout langs de lijn die zag dat het goed was. Lotte en de mannen lieten zien dat ze goed kunnen combineren en wonnen overtuigend van Hollandia T D3 met 7-1.

Op het mooie hoofdveld van Vesdo speelde de eerste helft zich vooral af op de helft van Hollandia T. De opbouw van achteruit was prima en de middenvelders schakelden vlot. Al snel bewees Maarten dat hij snel is op de eerste meters maar vooral ook behendig en balvast. Hij creëerde een paar goede kansen. Na goed combineren van Lotte en Jord was Maarten weer snel weg en ramde hij de bal in het dak van het doel: 1-0. De tweede was bijna identiek en weer was het Maarten die mooi scoorde en dus rusten met een 2-0 voorsprong. In de tweede minuut na rust ging weer Maarten goed door en stond het zo maar 3-0. Hollandia T deed wat terug met een kunstige lob over Tom die net uit zijn doel kwam. Maar daarna was het gespeeld. Het regende kansen voor ons en Jesper, Luke en Ivar (na een rush vanaf eigen helft) wisten er nog drie te verzilveren: 7-1 winst.

Als we dit combinatiespel ook kunnen versnellen zodat we ook sterkere tegenstanders goed aankunnen èn elkaar alle succes blijven gunnen gaan we een mooi seizoen tegemoet! Maandag mogen we weer, dan oefenen tegen Duinrand Schoorl en zaterdag voor de beker bij Vios W.

Niek Ridder (vader van Sjef, St. Boys Combiteam D2, )