De Koog 2 – Vesdo 2

ingevoerd op 9-10-2014

Rabbijn Sven met volgelingen op Texel.
Afgelopen zondag speelde Vesdo 2 zijn uitwedstrijd tegen de reserves van De Koog. Aanvoerder Sven vond het verstandig om eerder af te reizen om zodoende alvast te kunnen wennen aan de zilte eilandlucht. Een tiental spelers van ons team waren zodoende zaterdagavond al op Texel.
Niet iedereen was daar blij mee. Zo waren de Texelse schapenboeren bang dat onze jongens
’s nachts bij wijze van grap de schapen zouden lastigvallen. Een reactie van één van de boeren: “ wil je begin maart lammetjes hebben dan gaat de eerste zaterdag van oktober de ram bij de schapen. Dat is voor de dieren natuurlijk altijd een dating-feestje. Vooral die eerste avond is het in de kudde natuurlijk tamelijk onrustig. De ooien sloven zich enorm uit voor de rammen. Logisch! Als ze dan bezoek krijgen van feestgangers kan dat menig bevruchtingsproces verstoren en dan krijg lammeren met allerlei afwijkingen. De schapenprijzen zijn al laag, dus dat kunnen we helemaal niet gebruiken”.

Hoewel ik vermoed dat de ongerustheid van de Texelse-boer niet nodig was zagen de overnachters er ’s morgens niet allemaal heel fris uit. Als ik de verhalen moet geloven hadden de jongens een super gezellige avond gehad. Eerst lekker gegeten en daarna een kroegentocht in het dorpje de Koog.
Tjerk was de grote pechvogel end en dit alles ten gevolge van een heldhaftige actie. Zoals menig lezer weet is Tjerk een echte Dijkstra en dat is niet zomaar een naam. Een dijk beschermt ons landje al eeuwen lang tegen het water. Dus Dijk = bescherming. Stra is een plaats in Noord Italië. Na enig speurwerk in het bevolkingsregister zijn we er achter gekomen dat Tjerk ook Romeins bloed heeft. Die combinatie zorgt er voor dat je je veilig mag voelen met een “Dijkstra”in je buurt.
De jongens kregen op de boot al te horen dat er een omstreden rabbijn met zijn volgelingen ook op Texel zat. Tijdens een bezoek in één van de Texelse kroegen ontstond een ruzie. Het zicht was niet goed en Tjerk meende Rabbijn Eliezer Berland te herkennen. In een poging de gehele Texelse bevolking te beschermen kreeg Tjerk zelf de klappen. Jammer voor onze held, maar wel weer heel leerzaam.
En dan de wedstrijd op zondagmorgen. Ik hoop voor de Texelse meiden dat jullie zaterdagavond wat beter waren in het benutten van kansen, anders heb ik het wel met ze te doen. Het klinkt misschien onwaarschijnlijk, maar de 2e helft was Vesdo veel sterker dan hun tegenstander. De 5 -1 is dan ook geen afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Met iets meer scherpte voorin ( 4 x paal en lat) had het minimaal 5 – 5 kunnen zijn. We hadden ook wel een flinke pech dat super spits Twan al na 10 minuten een schop kreeg en niet meer verder kon. Na dit weekend teambuilding verwacht ik de komende maand minimaal 6 punten!!
Terug op de boot waren we er nog net getuige van het feit dat de geschrokken rabbijn Berland het eiland verliet met een groot deel van zijn volgelingen. Kennelijk toch flink geschrokken!

De Kootsj