Sint Boys Vesdo D-team haalt uit

ingevoerd op 27-10-2014

Bij rust was het al een gelopen race en dan is het moeilijk goed te blijven spelen, zo luidt een aloude voetbalwet. Het Sint Boys Vesdo D-team gaf op 25 oktober in de eerste helft gas tegen de Flamingo´s D1 en ging met een 0-8 overwinning terug naar huis.

Onder de rook van HVC in Alkmaar heeft niet alleen de jeugdopleiding van AZ zijn thuishaven maar het is ook het complex waar de Flamingo’s ’64 de thuiswedstrijden speelt. Op ons wachtte de D1 van deze kleine club.
Op kunstgras dat veerde als mos was het team met de beste techniek en veldspel in het voordeel. Dat waren wij. In de eerste helft speelden we best lekker, lieten de bal goed lopen hielden het veld mooi groot bij balbezit. Dat met een paar individuele acties van de klasbakken voorin maakte dat we gingen rusten met een 0-6 voorsprong. Achterin gaven we erg weinig weg en Tom was alert wanneer het moest. Openingsgoal van Maarten na combinatie met Jelle, bij de tweede goal was Maarten de man van de assist en scoorde Jelle, de derde een prima volley van Jelle na een corner van Sjef. De 0-4 was van Kevin na lekker voorbereidend werk van Luke die doorging over rechts, de 0-5 weer van Maarten die kort daarop ook uit een penalty de ruststand op het bord zette nadat hij zelf was gevloerd.

Na rust liep het wat minder, wij waren iets minder fel en de Flamingo’s wilden niet afgaan en speelden juist wat feller. En de afronding liet te wensen over want we bleven kansen krijgen. Er kwamen nog twee doelpunten bij. Al ver in de tweede helft mikte Raiko een vrije trap van afstand boven de kleine keeper en kort voor het einde kreeg Kevin vrije doortocht vanaf de middellijn en schoof hij de bal na een lange rush beheerst in de hoek. 0-8, weer drie punten.

Lekkere uitslag maar iedereen die ook even heeft gekeken naar de andere wedstrijden op het complex (van AZ D1 en AZ C1) weet dat jeugdvoetbal nog veel beter kan … Gaan we op 1 november weer proberen, dan tegen Kolping Boys.