Spektakel in Schagerbrug

ingevoerd op 27-10-2014

Daar kom je voor naar het stadion. Bergen kansen, ballen op paal en lat, negen doelpunten en een superspannend scoreverloop, een gemiste penalty, spelers die in de slotminuten tot het uiterste gaan. Het Sint Boys Vesdo D-team zorgde voor spektakel tegen KSV D4 en de inzet in de tweede helft werd beloond: 5-4.

Door vakanties (Jord, Luke, Raiko) en blessures (Gino en Jesper) was het even improviseren maar Jerôme, Teun, Ivo, Kevin en Bas kwamen gelukkig helpen. Jelle was de aanvoerder en de rode band gaf hem een boel energie, zo zou blijken. We begonnen direct met een veldoverwicht en dat resulteerde in goede kansen voor Maarten en Jelle, ook na voorzetten van rechts van Ivar en ook Teun en Max kregen de mogelijkheid van afstand te scoren. Maar zoals zo vaak valt ie dan aan de andere kant. Een counter door het midden betekende de 0-1. We bleven aanvallen, ook toen KSV even later via een gelukkie de 0-2 maakte. Na een prima aanval was Maarten op de goede plek om de aansluitingstreffer te maken. De ruststand had nog erger kunnen worden want scheidsrechter Wim Vonk bestrafte een overtreding van een verdediger met een penalty. Maar die werd door Tom vakkundig boven de lat gekeken.

De tweede helft had alles dat voetbal zo boeiend maakt. Prachtige acties en rare fouten, passie en plezier, het publiek dat hartstochtelijk meeleefde kwam ogen te kort. Snel na rust maakte Jelle na een goede versnelling de gelijkmaker: 2-2. Maar ook KSV gaf niet op en kwam op 3-2. Overigens ook een reden om naar het stadion te komen: de salto’s van KSV-speler Omar na een doelpunt, daar kan Epke een puntje aan zuigen. Weer was het Maarten die precies op tijd weg was en uiterst bekeken de hoek vond. Na een misverstandje achterin was het toch weer KSV dat op voorsprong kwam. Achterin bij ons was het soms billen knijpen maar via passes van vooral Max en Sjef bleven Maarten en Jelle erg gevaarlijk. In kansrijke positie werd Jelle onreglementair gestuit en de consequente scheids floot voor een penalty. En daar ben je dan aanvoerder voor, je pakt de bal, legt ‘m op de stip en ramt ‘m in het doel: 4-4. Met nog een paar minuten te gaan bleek Jelle de langste adem te hebben: hij startte precies op tijd, kreeg vleugels van de aanmoedigingen van het publiek dat nu op de banken stond, liet twee verdedigers en de keeper kansloos en zette voor het eerst deze ochtend een voorsprong op het scorebord: 5-4. Een hattrick dus, en een hele belangrijke. Nog één keer ging KSV met man en macht in de aanval maar we lieten de winst niet meer glippen en kregen zelfs kans op nog een doelpunt. Maar dat zou wat veel van het goede zijn.

Dank aan de invallers, fijn dat jullie er waren!