Verslag Vesdo F1 – Geel Zwart F2

Zaterdag 6 december 9.30 uur

Na een gezellige sinterklaasavond begint iedereen enthousiast aan de wedstrijd tegen Geel Zwart. Dat wordt vast een leuk potje; wij staan op de 6e plaats, en Geel Zwart net onder ons.
Na het fluitsignaal gaat Thijs meteen met de bal aan de haal. Na 2 mooie pogingen wordt de 3e met een doelpunt beloond; 1-0 voor Vesdo. Geel Zwart laat het echter niet op zich zetten en spurt richting ons doel. Het 1e schot gaat net naast, maar dan toch de gelijkmaker; 1-1. Dan weer een aanval van Vesdo. Jay zorgt voor een corner. Jero neemt deze, en de bal komt bij Sem terecht. Helaas, de keeper trapt hem weg. Jero weet de bal dan toch richting doel te schieten, maar jammer, net naast.
Jay vecht ook als een leeuw om te scoren, een prachtige kans, maar net niet scherp genoeg.
Nick staat vandaag op doel en weet een paar moeilijke ballen van Geel Zwart te stoppen. Ook Micha, Hette en Loïs zorgen voor een solide verdediging. Met rust is de eindstand dan ook 1-1.

De 2e helft begint meteen goed. Na een schot van Sem tegen de keeper weet Hayco te scoren; 2-1.
Vesdo blijft sterk spelen. Dit keer weet Sem wel te scoren vanuit de corner, genomen door Jero; 3-1 (volgens Sem met zijn achterwerk, maar dat konden we vanaf de zijlijn niet zien). Geel Zwart lijkt helemaal in de war van dit Vesdo na de rust. Door goed samenspel van Noor, Thijs, Sem en uiteindelijk Jay wordt het 4-1. Volgende Vesdo aanval: Joppe passt de bal voor naar Thijs; 5-1.
De tegenstanders lijken nu toch een beetje wakker te worden. Een mooie aanval wordt gestopt door Hette. Dan een corner voor Geel Zwart. Er wordt geschoten op doel; Nick zit er goed bij, maar rolt met bal en al over de doellijn; 5-2.
Nikki zorgt er bij de volgende aanval van Vesdo voor dat de bal niet richting Nick gaat. Micha werkt de bal dan verder over de middellijn richting het doel van Geel Zwart. Toch komt uiteindelijk de bal achter Nick terecht; 5-3.
De jongens van Vesdo voelen nu toch wel dat ze moeten scoren. Ze zorgen voor chaos voor het doel van Geel Zwart en Sem weet te scoren; 6-3. Dan fluit de scheidsrechter de wedstrijd af.
Nick blijkt trouwens een echte Tim Krul te zijn; hij stopte bijna alle penalty’s bij het penalty schieten!

Een leuke laatste wedstrijd buiten, met winst afgesloten, maar nog belangrijker: er wordt steeds leuker en beter (samen-) gespeeld! Gefeliciteerd jongens en meiden!