Sint Boys Vesdo D-team laat de kampioen zweten

ingevoerd op 8-12-2014

Alcmaria Vitrix D3 kwam op 6 december naar Schagerbrug om kampioen te worden. Een gelijkspelletje zou genoeg zijn. Dan schrik je even als je bij rust met 4-2 achter staat tegen een gepassioneerd Sint Boys Vesdo D-team. Maar na rust moesten Lotte en de mannen zich gewonnen geven want Alcmaria Vitrix liet de wedstrijd kantelen en kon na een 4-6 overwinning de polonaise lopen. We feliciteren die ploeg en zijn zelf op een keurige vierde plek beland.
We waren nog zonder Jesper en Tom en ook Koen kon er niet zijn. Versterking kwam van Jay, Ivo en Jarco. Voor Sjef was het de laatste wedstrijd in Schagerbrug want hij is tijdens dit transfer window verkocht aan Duinrand S. We begonnen wat aarzelend aan de wedstrijd. Gino moest kort geblesseerd uitvallen en toen hadden we onze verdediging even niet op orde en dat betekende de 0-1. Maar al snel kregen we door dat de aanstaande kampioen ook uit gewone jongens bestaat en gingen we zelf voetballen. Een heerlijke goal van Ivar - die zich zelf knap vrijspeelde en uithaalde van de rand van de zestien - was de 1-1 en dat gaf vertrouwen. Jelle stond aan de basis van de 2-1 die gescoord werd door Maarten. Ook nadat Alcmaria de 2-2 maakte, bleven we goed voetballen. Rots in de branding Raiko, de sterke Sjef en de slimme Max regelden de boel in de as van het veld en de spitsen waren vlijmscherp. Combinaties van vooral Jelle en Ivar op rechts leverde vaak gevaar op. Onze scherpte betaalde zich uit in een prima kopbal van Max, na goed voorbereidend werk van onder meer Lotte, en een bijzonder doelpunt van Jelle: er zat kennelijk zo veel effect aan het op zich houdbare schot dat de keeper de bal toch over de doellijn liet lopen. Ruststand 4-2, dat zorgde voor blije gezichten .

Tweede helft voor Alcmaria
We zijn wel getalenteerd maar dit najaar nog niet constant genoeg, missen soms voetbalgogme zoals coach Gerard het uitdrukt. Zo ook deze zaterdagochtend. Wij gaven het weg en Alcmaria Vitrix herpakte zich in de tweede helft, hield ons steeds onder druk. Spitsen glipten langs onze backs en uit corners en vrije trappen waren ze levensgevaarlijk. Ondanks goed keeperswerk van Jay gingen er vier in, soms een beetje lullige tegendoelpunten maar die tellen ook. Wij brachten aanvallend weinig meer in de tweede helft, de pijp was leeg. Niet getreurd, we hebben onze sportieve plicht goed gedaan en eindigen terecht op de vierde plek in deze najaarscompetitie.
Iedereen plezier en succes in de zaal en in de voorjaarscompetitie!