Biljarten Zondag-middag

Van onze vliegende reporter en TD

Terwijl Ajax en Feijenoord nog in gevecht waren in de Amsterdam Arena, in een overigens  teleurstellende klassieker, begonnen er 24 mannen in het Wapen van Zijpe aan hun eerste middag voor het 30e librekampioenschap van Schagerbrug. Poule 3,5,6 en 13 waren aan de beurt.

Arie Jonkman is de trotse leider in poule 3 , de verliezend finalist van vorig jaar, staat fier bovenaan met een moyenne van ruim  142, hetgeen wel inhoudt dat hij er een paar meer moet maken op de 2e avond. De sympathieke Piet Rentenaar en “ mister Vesdo “ Leo Schager volgen op 4 punten. Het Buurtje doet het nog niet zo goed in deze poule want zowel Kees Weij als Meindert Marees hebben nog maar 2 punten. Rene de Groot sloot de 1e middag puntloos af.

Poule 5 startte met 2 invallers, Jan Schop en Peter Jan van der Waal werden vervangen door Henk “ Bloemengigant “ Bakker en Fred Duiverman jr. alias “ de Doif “ Het is behoorlijk spannend in deze poule, er staan maar liefst 4 spelers met 4 punten bovenaan in de poule. De 2 hierboven genoemde invallers, worden vergezelt met,  de altijd goedgehumeurde Bert Meijering en Coos “ Kip “ de Wit. Echter staat Bakker bovenaan op basis van zijn moyenne, deze is namelijk ruim 121, hetgeen betekent dat hij er vrijdag 1 meer moet maken. Verder spelen Jaap Bregman ( 2 punten ) en Klaas Ott ( o punten ) tot op heden alleen nog een bijrol.

Dan poule 6, deze wordt met 6 punten aangevoerd door Henk van de Munnik, de “ klasbak van de Keins “ is zijn nieuwe bijnaam van hij speelde ook een moyenne van ruim 130. De, altijd gezellige, Dick Tilstra kan hem nog enigszins volgen met 4 punten. Wel heeft iedereen al punten in deze poule want zowel Dimitri van Hanegem, “ good old “ Jan de Vries, Marcel Koster en Volkert Bakker hebben allen 1 winstpartij goed voor 2 punten.

Als laatste poule 13, deze  werd volledig afgewerkt in het rumoerige voorcafé, namelijk op biljart 4. Het rijkelijk opgekomen publiek werd getrakteerd op leuke partijen uit deze gezellige poule . Alles is nog mogelijk in deze groep, welke wordt aangevoerd door Marcel “ Sinatra “ Kok met 4 punten met een moyenne van ruim 132, in zijn kielzog staat Rikwin” TD” van Zanten ook een moyenne van ruim boven de 100, namelijk 127, beide heren moeten er vrijdagavond dus ff een paar meer maken. Cees Sneekes( “ je moet rustig spelen “ ) heeft ook 4 punten. Jan Hendrik ( Beni ) Benedictus, John Pieter “ Bejo “ Schipper en “ Bromsnor “ Mark Meijering completeren deze poule met allen 2 punten.

Zodoende bent u weer helemaal op de hoogte wat er zicht zondagmiddag allemaal afspeelde. Overigens zijn we ook mooi te gast bij onze nieuwe uitbater Sytze Vliegen , ow nee Kijlstra.

Iedereen nog een fijne week gewenst en sowieso allemaal tot zaterdag want dan wordt er veel publiek verwacht op de altijd traditionele gezellige finaledag.

B. Iljart