Vesdo 2 – Het wapen van Wieringerwaard ! 2 - 9

14 febr. 2015?

 

Dat viel even tegen afgelopen zondag. Vorige nog week pakte Vesdo 2 de volle winst tegen Oudesluis. Ging niet vanzelf, maar aanvoerder Sven nam zijn team op sleeptouw waardoor we uiteindelijk ruim van de buren wonnen. Dat waren 3 van de 6 ingecalculeerde punten in twee wedstrijden. Die resterende 3 zouden we afgelopen zondag ophalen tegen het laaggeplaatste Wieringerwaard. Dat pakte helaas even anders uit.

Misschien hadden we toch beter voorbereid moeten zijn, want wie kent niet het gezegde: “Wie iemand uit Wieringerwaard vertrouwt krijgt slechte gasten”. Vesdo 2 was goed op sterkte en miste alleen Paul die nu zijn kwaliteiten in het eerste laat zien en Koen die nog op hoogte stage is in de Alpen. De enige betrouwbare persoon uit Pauwestad de geneutraliseerde Vesdo man Kees had ons al gewaarschuwd. Het 1e van Wieringerwaard was vrij en het 2e zat krap in de spelers. Zo stonden we dus afgelopen zondag tegen 7 jongens (van de 11) te voetballen die, weliswaar speelgerechtigd, normaal in Wieringerwaard 1 spelen. De eerste helft viel het nog wel mee en keken we in de rust tegen een 0 – 3 achterstand aan. Hoewel we met frisse moed aan het 2e bedrijf begonnen stond het na een kwartier al 0 – 5. Dan weet je dat de wedstrijd definitief gespeeld is. Gelukkig wist Niels met twee goals de eer voor Vesdo te redden, maar de uitslag 2 – 9 zegt genoeg over de krachtsverhoudingen. Jammer jongens het is even niet anders en er zijn natuurlijk ergere dingen op de wereld, zoals de oorlog in de Oekraïne, de situatie in het Midden Oosten, Boko Haram, een huis scheefgezakt huis, Henk Kamp, nog geld krijgen van een Griek en ga zo maar door, maar het is gewoon even flink balen. Hoewel Wieringerwaard beslist geen onsportieve ploeg was hadden de weinig op met het heilige gras van het Vesdo-complex en werd er zowaar woest een stuk zoden weggeschoten. Schande! Ik zou zeggen voor straf een jaar lang het volgende bord lang het Wieringerwaard terrein.

                                                 Zonder

                                                grasmat

                                                  geen

                                                Voetbal

Nog even over ons. Gelukkig waren de meeste de afgelopen week weer op de training en de afspraak is dat we minimaal allemaal één keer per week komen. Als we dat vasthouden, iedereen is fit en Koen straks ook weer aansluit, dan gaan we de resterende wedstrijden nog zeker ca. 12 punten halen. Een plekje in de middenmoot is zeker haalbaar en daar heb ik het volste vertrouwen in.

Ben Sintenie