Verslag Vesdo F1 tegen Den Helder F10

Zaterdag 14 maart 2015

Na de geweldig overwinning van vorige week (14-0 tegen Wiron) vertrekken we vol goede zin naar Den Helder. Daar moeten we aantreden tegen de F10. Nog voordat we op het veld staan horen we van alle kanten dat het KOUD is op het veld…..en ja dat voelen we dan uiteindelijk ook! Wat een koude wind waait er in Den Helder. Maar daardoor laten we ons niet uit het veld slaan natuurlijk!

Den Helder begint sterk (die zijn die koude wind natuurlijk gewend!). Gelukkig staat onze verdediging op te letten, en Loïs haalt de bal 2 x voor het doel weg. Vesdo gaat richting het doel van de tegenpartij, en uit een prachtige voorzet van Thijs weet Sem te scoren. 1 – 0 voor Vesdo!

Den Helder laat dit niet op zich zitten en heeft een paar goeie kansen. Ook Hayco heeft een mooie kans op doel, maar helaas. Dan een mooie voorzet van Sem op Hette, maar de bal bereikt Hette net niet. De volgende voorzet van Sem op Thijs kan helaas ook niet omgezet worden in een doelpunt. Den Helder zet vervolgens de aanval weer in, en weten er een corner van te maken. Het is bijna een doelpunt….dan weer een corner. Sem probeert de bal weg te werken, maar uiteindelijk stuitert de bal over Nick heen en is het 1 -1.

Na de aftrap zijn we de bal al weer snel kwijt aan Den Helder; weer een corner. Jay haalt de bal weg voor het doel. Noor schiet hem verder richting de middellijn, maar helaas komt ie weer in de voeten van Den Helder. En ja hoor, wéér een corner voor Den Helder. Gelukkig kan Joppe deze bal weg werken en de bal belandt bij Jero. Hij komt een eind richting het doel van Den Helder, maar wordt gestopt door hun sterke verdediging. Den Helder verhoogt de druk, wij kunnen er niet tegenop; 2 -1 voor Den Helder. Den Helder heeft nu de smaak te pakken, weer een corner maar deze kan worden onderschept door Thijs. Met de bal aan zijn voet komt hij tot over de middellijn, hij zet voor maar de bal komt niet voor het doel. Dan weer een aanval van Den Helder, Loïs werkt de bal weg, Micha en Nikki gaan er ook voor en de tegenstander komt er niet langs. Uiteindelijk raakt de bal in de kluts en ja toch een doelpunt voor Den Helder. Met 3 -1 achterstand gaan we de rust in.

Omdat het zo koud is, spelen we meteen door. Even een kort teamoverleg aan de zijlijn: Vesdo, we moeten meer AANVALLEN!!! Met deze wijze woorden gaan we de 2e helft in.

Thijs neemt het meteen heel serieus en gaat met de bal aan de haal…..helaas, goeie poging maar geen doelpunt. Den Helder valt weer aan, en Nick heeft een mooie redding!  Dan mag Vesdo weer aanvallen. Het lijkt toch wel gemakkelijker te gaan met de wind in de rug. Hette zet voor op Jero, maar de bal gaat te snel voor Jero en de keeper  heeft hem. Vesdo zet de aanval weer in en na een paar mooi acties weet Sem uiteindelijk te scoren! 3 -2

Omdat Vesdo nu meer aanvallend aan het voetballen is, staat Nick te verkleumen op doel. Gelukkig heeft de scheidsrechter dat in de gaten, en legt het spel even stil zodat Nick een jas aan kan trekken.

Vesdo gaat er weer voor, want ze voelen dat ze in de 2e helft sterker zijn. Jero speelt de bal vanaf eigen helft heel mooi langs de lijn naar Hette. Vanuit die aanval komt een corner. En dan nog een corner…..de bal belandt bij Jero en die weet te scoren vanuit een moeilijke hoek. 3 -3!

Dan geeft de scheidsrechter aan dat we nog 2 minuten speeltijd hebben. Dus alles dichthouden achterin…..en dat lukt tot het eindsignaal klinkt! Wat een leuke pot, en een welverdiend gelijkspel!