Vesdo F1 – FC Den Helder F10 score: 16-4

Zaterdag 9 mei

Op een winderige zaterdagochtend spelen we tegen die jongens van McDonalds (super coole shirtsponsor!) en omdat het vakantie is hebben we niet zoveel wissels, er kunnen dus lekker veel speelminuten gemaakt worden. Al snel hebben we, geholpen door het windje in de rug, het betere van het spel en vallen de eerste doelpunten: Jero en Jay weten het net te vinden maar vooral Sem weet veelvuldig de keeper van Den Helder te verschalken met zijn harde schoten. De tegenpartij weet één keer een tegenstootje uit te delen door de goed keepende Hayco te passeren maar onze spelers gaan daarna vrolijk door en we kunnen met 9-1 de kleedkamer in voor limo.

De 2e helft is amper begonnen of de 10e ligt erin: Joppe knalt raak! Door de keeperswissel na rust bij Den Helder kunnen ze iets meer weerstand bieden en kunnen zelfs nog 2x scoren. Het verschil in niveau ligt eigenlijk niet zo heel ver uit elkaar, maar Vesdo verdedigt harstikke goed, speelt goed over en ze werken allemaal keihard.....als de scheids af fluit is het 16-3 : Jay 2x, Jero 2x, Joppe 1x en de absolute topscoorder is Sem met 11 goals!!!

Goed gespeeld allemaal, op naar dinsdag!

 

Dinsdag 12 mei Vesdo F1 – Kleine Sluis F4    score: 8-1

 

Omdat het vakantie is en de tegenstander zaterdag geen team op de been kan brengen spelen we een echte avondwedstrijd in een heerlijk zonnetje. Bij ons zijn er ook een aantal op vakantie dus 1 wissel, Hayco weer op doel en om alles in goede banen te leiden een gelegenheidsscheidsrechter die voor een éénmalig optreden wel een heel flamboyant outfitje uit de kast weet te toveren, keurig Martijn!

Ook vandaag starten we vol energie. Sem heeft al snel zijn 1e doelpuntje te pakken en nadat de bal een paar keer over en weer gaat speelt het spel zich toch voornamelijk voor het doel van Kleine Sluis af. Jero prikt er eentje in en ook Sem weet nog 2x de vrije hoek te vinden, 4-0 met rust.

Hayco geeft de handschoenen over aan Thijs en daar gaan we weer: Kleine Sluis heeft een goede counter en hun spits knalt de bal hard in de hoek, 4-1. Maar dat laten we niet zomaar gebeuren: Sem is weer op dreef (3x)en Jay schiet ook nog raak, einduitslag 8-1. En een leuk rondje strafschoppen!

Het was leuk om te zien hoe iedereen gedurende het seizoen zich ontwikkeld heeft: qua inzet hebben ze grote sprongen gemaakt en stukje bij beetje wordt het samenspel beter. Daarmee hebben jullie maar mooi de 2e plaats in de poule behaald, proficiat!

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

Roland Uljee