D2 Combinatieteam Vesdo en Sint Boys kampioen!

Verslag van de voorjaarscompetitie

Op 2 mei werd het D2 combinatieteam van Vesdo/Sint Boys kampioen in de 4e klasse 02 na een 2-0 overwinning op concurrent Nieuwe Niedorp D3. Na 7 overwinningen op rij was het kampioenschap een feit en konden we aan de champagne met chips. Bovendien kregen alle spelers bloemen en werden ze in de kantine door Sint Boys getrakteerd op een tosti met wat drinken. Wanneer de laatste competitiewedstrijd tegen FC Den Helder D6 wordt gespeeld is nog steeds niet helemaal duidelijk maar dit zal voor de stand niets meer uitmaken want we zijn niet meer in te halen. Deze laatste wedstrijd stond gepland voor 9 mei maar door de meivakantie hadden beide teams niet genoeg spelers waardoor gezocht wordt naar een andere datum.

De titel was dik verdiend eenvoudigweg omdat we het beste team in deze klasse waren. De mix van eerste en tweede jaars D-spelers aangevuld met de 3 Sint Boys spelers pakte heel goed uit. Deze mix is eigenlijk een beetje bij toeval ontstaan door het opheffen van Vesdo D1. In  december bleek namelijk dat D1 te weinig spelers nog had om aan de voorjaarscompetitie deel te nemen en daarom werd het team opgesplitst. Een deel naar C1 en een deel (Kevin, Jay, Ivo, Steijn en eerst ook nog Nick) naar het al bestaande D2 combinatieteam van Vesdo en Sint Boys. Dit team speelde al redelijk succesvol in de najaarscompetitie maar was inmiddels 2 spelers (Sjef, Tom) kwijtgeraakt om uiteenlopende redenen waardoor er nog maar 3 Sint Boys spelers over bleven namelijk Jelle, Ivar en Jord naast de vaste D2 Vesdo spelers Maarten, Luke, Lotte, Koen, Max, Jesper, Gino en Raiko. Door de komst van de D1 spelers was een mooie en brede selectie spelers ontstaan.

Na wat oefenwedstrijden in februari gespeeld te hebben begonnen we op 7 maart thuis (in Sint Maarten dit voorjaar aangezien in het najaar in Schagerbrug de thuiswedstrijden waren gespeeld) tegen VZV D2. Na een moeizame 1e helft (0-0) ging het de 2e helft een stuk beter en werd het een 5-0 overwinning. Een week later werd opnieuw met 5-0 gewonnen nu tegen Wieringerwaard D2 alleen stonden we nu in de rust al met 5-0 voor waarna er in de 2e helft heel wat kansen gemist werden. Deze wedstrijd ontbrak onze keeper Jay waardoor Gino en Jord elk een helft de kans kregen hun keepertalenten te laten zien.  Daarna uit tegen VZV, na een ruststand van 1-1 ging het een stuk makkelijker in de 2e helft wat uiteindelijk een 4-2 overwinning opleverde. Een van de goals was een prachtige directe vrije trap van Raiko Koeman eh Brugman. Vol goede moed gingen we eind maart naar Den Helder om tegen de FC Den Helder D6 te spelen. Ook tegen hun wisten we 5x te scoren maar de laatste goal werd na afloop in de bestuurskamer geschrapt omdat de scheidsrechter alsnog vond dat deze 5e goal in buitenspelpositie was gemaakt. Een 4-0 overwinning dus met een fantastisch doelpunt van Max. Na een 2e plaats op het Zwaluwentoernooi van 4 april bij SRC, met 3 overwinningen en 1 nederlaag, konden we ons voorbereiden op het duel met onze grootste concurrent, koploper Nieuwe Niedorp D3. Zij waren koploper omdat ze 1 wedstrijd meer hadden gespeeld op dat moment waaronder wel 1 gelijkspel. Op een regenachtige zaterdagmorgen reden we toch een beetje gespannen naar Niedorp, we moesten het nu laten zien en helaas was Max geblesseerd. Gezien onze ruime selectie moest dat laatste geen probleem zijn en in de bespreking voor de wedstrijd zeiden we opnieuw dat we niet moesten afwachten maar gezond agressief dienden te spelen vanuit  onze inmiddels vertrouwde speelwijze. Na een wat nerveuze start, met nog enige kansen voor Nieuwe Niedorp, kwam het eerst doelpunt als geroepen. Ietwat geholpen door de wind draaide een corner van Raiko zo het doel in. We gingen gelijk beter spelen wat nog 2 goals voor de rust opleverde waaronder een fraaie stiftbal van Maarten. De 2e helft waren we heer en meester en creëerden veel kansen waaruit nog 3x werd gescoord, 0-6 dus. Een prima wedstrijd van ons, en wij waren nu dus de nieuwe koploper!

Na een vrij weekend kwam de uitwedstrijd tegen Wieringerwaard D2. Max was gelukkig weer fit en opnieuw was het onze laatste man Raiko die de score opende met een mooi schot waarna Maarten met 2 goals voor de 3-0 ruststand zorgde. In de 2e helft bekroonde Luke een fraaie actie met een even fraaie goal waarna Maarten en Jelle allebei nog 2x scoorden. Aangezien tussendoor  W´Waard ook nog wist te scoren was de eindstand 8-1, opnieuw een prima wedstrijd. Met nog 2 wedstrijden te gaan kon het kampioenschap ons bijna niet meer ontgaan. De eerstvolgende wedstrijd was bovendien thuis tegen concurrent Nieuwe Niedorp waardoor we zelfs bij een gelijkspel al niet meer in te halen zouden zijn (was de laatste wedstrijd van Nieuwe Niedorp).

Een klein beetje bezorgd begonnen we toch aan die wedstrijd want onze laatste man Raiko was al op vakantie. Raiko heeft zich dit seizoen geweldig ontwikkeld op die positie zowel verdedigend als aanvallend wat ook wel gebleken is uit de belangrijke doelpunten die hij heeft gemaakt. Na overleg binnen de technische staf werd besloten Jesper als laatste man neer te zetten vergezeld van Ivo of Steijn. Uit de vorige wedstrijd bleek Niedorp fysiek sterker te zijn waardoor we  hadden aangegeven de bal snel rond te spelen en niet af te wachten maar gelijk vol op de aanval proberen te spelen. Hoe eerder de eerste goal hoe liever want dan kregen we meer ruimte en daar weten we meestal wel raad mee met onze snelle mannen. Tussen theorie en praktijk zit vaak verschil wat vandaag ook bleek want het ging bepaald niet makkelijk de eerste helft. Ondanks steun van ouders, opa´s en oma´s, broers en zussen liep het niet echt lekker maar kregen we toch wel enkele goede kansen maar ook in de afronding leken we wat last van zenuwen te hebben. Gelukkig was Jay heel scherp op doel waardoor er weinig gevaar dreigde bij ons doel. Vlak voor rust kreeg Niedorp nog wel een grote kans maar tot opluchting van alle supporters werd naast geschoten. In de 2e helft vielen de doelpunten wel snel. Na een prima combinatie schoot Ivar ons op voorsprong waarna snel daarna Jelle voor de 2-0 zorgde. Het was beslist en we konden de wedstrijd lekker uitspelen, ondanks nog enkele goede kansen bleef het bij 2-0 wat natuurlijk het kampioenschap betekende. Groot was het feest op het veld met champagne, chips en bloemen.

Wie waren alle kampioenen?

Keeper Jay die in belangrijke wedstrijden zich niet liet passeren. Gino, meestal rechtsback die na een aantal blessures in het najaar, nu een goed voorjaar kende. Neef Raiko, de laatste man of beter gezegd libero, zeer belangrijk geweest voor het team. Steijn, echte centrale verdediger speelde sterk in de kampioenswedstrijd. Ivo, kan op meerdere plekken spelen in de verdediging, flexibel en betrouwbaar. Jord, meestal linksback, is  heel fanatiek en zit er vaak tussen. Lotte, kan ook op meerdere plaatsen spelen, handhaaft zich  voetballend prima tussen de jongens. Koen, staat verdedigend zijn mannetje en doet zijn uiterste best. Max, prima voetballer met hard schot, echte linkspoot. Broer Kevin, wordt steeds beter, speelde met name in de belangrijke uitwedstrijd tegen Niedorp heel sterk. Jesper, technische speler die ook fysiek zijn mannetje staat. Luke, gedreven technische middenvelder die ook voorin kan spelen. Ivar, zeer snelle rechtsbuiten met goede voorzet maar scoort zelf ook makkelijk. Maarten, snelste van ons allemaal, is niet te houden als hij het op zijn heupen heeft. Jelle, technisch zeer goede maar ook snelle speler (met bal).

Deze groep talentvolle spelers werden op dinsdag altijd getraind door Frans Stam (hoofdtrainer Vesdo) en op donderdag door Vesdo 1e elftal speler Jan Jaap Swart. Deze trainers hebben zeker bijgedragen aan het succes (waarvoor uiteraard dank) waarbij Jan Jaap ook vaak bij de wedstrijden als een van de coaches aanwezig was. Naast Justin en mijzelf was Robin Kaandorp als contactpersoon van Sint Boys ook meestal aanwezig. Hij zorgde er bovendien voor dat de Sint Boys spelers altijd op tijd bij de uitwedstrijden waren, waarvoor natuurlijk ook dank.

Even los van de eventuele laatste competitiewedstrijd tegen FC Den Helder wordt er in elk geval nog gevoetbald door ons op zaterdag 6 juni. Dan is namelijk het Zijpertoernooi in Schagerbrug georganiseerd dit jaar door Vesdo. Ergens in juni willen wij als begeleiders  met de spelers nog iets gaan doen waarna dan ook de seizoensafsluiting wordt gehouden. Hoe, wat, waar en wanneer is nu nog niet bekend.

De jeugdcommissie van Vesdo is nu ook al volop bezig om te kijken naar de teamindeling voor volgend seizoen. Zodra dit rond is zal het bekend gemaakt worden.

Het was ook dit jaar weer een genoegen om coach/begeleider te zijn.