Zege Vesdo F1 na bloedstollend duel

ingevoerd op 05-10-2015

Vol verwachting traden talenten van Vesdo F1 zaterdag aan voor de thuiswedstrijd tegen HCSC. Luca, Bart, Sjors en Casey, die eerder op de ochtend hadden gewonnen met de F2, zaten al in de kleedkamer te wachten tot zij hun tweede duel van de dag mochten spelen. En om half twaalf gingen ze los. Ze moesten het wel doen zonder coach Frank, maar met Martijn en Monique als vervangende roependen in de woestijn ging het ook best.

Vanaf de eerste balwenteling was het duidelijk dat de twee teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Met Bart als razendsnelle vleugelspeler probeerden de Vesdo-middenvelders hem snel te bereiken. Dat lukte in de eerste helft twee keer fantastisch en Bart maakte beide aanvallen uitstekend af. In de zesde minuut gaf Sanne een uitstekende pass waarna Bart het keurig afmaakte en zes minuten later soleerde de behendige Bart naar de 2-0-voorsprong. Omdat Nick  weer als een tijger zijn doel verdedigde, omdat Hayco uitstekend stond de bikkelen op het middenveld én omdat hij ook een keer de paal als grote vriend had, maakte HCSC de aansluitingstreffer niet.

Maar de gasten kwamen wat scherper uit de kleedkamer dan de kanjers van de F1. Het leek een kwestie van tijd dat zij zouden scoren. Nadat Sjors in de tweede minuut heel veel reddingen achter elkaar verrichtte, moest hij in de vierde minuut de bal wel uit zijn doel vissen, 2-1. Wat er daarna allemaal gebeurde, laat zich als een zinderende thriller beschrijven. Casey, die net naast schoot, Nick die een aantal keren alleen op de keeper af kon gaan, maar steeds werd gestopt door zijn uitstekende collega-keeper. Het fantastische verdedigende werk van Loïs en Micha stopte menige Helderse aanval én als de tegenstanders er wel doorheen kwamen, dan was daar nog Sjors. De dappere doelman steeg boven zichzelf uit en hield zijn domein met goede reflexen én een uitstekende concentratie verder schoon. De laatste minuten leken wel uren te duren voor de Schagerbrugse spelers, toeschouwers en coaches, maar eindelijk kwam het bevrijdende fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter er toch. De overwinning was over de streep getrokken. Een prima prestatie weer van de moegestreden F1.