Vesdo E1 – Succes E4

ingevoerd op 05-10-2015

Wat een wedstrijd!

Mooi weer, 2 teams die beide wilden voetballen, het was fysiek, veel strijd maar wel fair. Kortom, veel puurder kan voetbal niet zijn.

Joppe, Hette en Jero begonnen op de wissel. We beginnen gelijk sterk en zitten boven op de bal. Eigenlijk doen we dat de hele wedstrijd wel goed. Mick krijgt al snel een eerste kans en mist maar net. Ook direct al een corner voor Thomas, wat een gevaar voor de goal. Chaos en Jay gaat onderuit mede door een ingreep van de tegenstander. De scheidsrechter geeft een stuiterbal. We gaan weer verder.

 

Nog 2 corners voor Vesdo dit keer neemt Jay ze allebei. De druk zit er goed op. Bij een tegenaanval van de tegenstander wordt de bal snel onderschept en Thomas zet Sem vrij voor de goal. Dit moet ‘m zijn. Maar Sem is net ongelukkig in de afronding. En de keeper van Succes redt de bal. Knap gedaan, het blijft 0-0.


Weer een tegenaanval van Succes, en dit keer onderschept Perry de bal op rechts. Hij ziet de opening aan de rechterkant en duikt het gat in. Hij schiet voor, maar helaas kunnen Jero en Jay de bal niet onder controle krijgen. De bal stuitert voor de voeten van Thomas en die haalt uit. Yes, dit keer is het wel raak. 1-0.

 

Succes moet even bijkomen van dit doelpunt en voordat ze het kunnen verwerken is Jero bezig aan een mooie aanval. Met een fraai schot gaat de bal diep in de hoek. Onhoudbaar voor de keeper die er nog wel goed bij zat. Het staat 2-0.

Succes probeert goed druk te zetten, maar komt er moeilijk uit. Voordat ze over de helft zijn dekken onze verdedigers Casper en Hette de aanvallers goed, ze hebben geen afspeelmogelijkheden. Thomas pakt de bal mooi op en gaat over de linkerkant naar het doel.  Een mooi tikkietakkie met Mick en Thomas kan voorzetten. Jay stond mooi voor de goal klaar te wachten op de bal. Hij raakt de bal met zijn knie….en jawel 3-0.


Succes blijft het goed proberen en komen snel door onze linies heen. Ze krijgen een hoekschop en door een klutsbal moest Troy alles uit de kast halen om de bal uit de goal te houden.
Nu weer een mooie aanval, het begint bij Perry die via Joppe en Hette de bal bij Sem krijgt aan de rechterkant. Sem zie Jay staan en met een mooie pass krijgt Jay de bal. Een fantastische lob, maar de keeper heeft hem net nog in zijn handen.

We beginnen allemaal moe te raken. De eerste helft is bijna over. Succes probeert het weer, maar wederom pakken we de bal af op het middenveld. Casper schiet de bal mooi naar Joppe. Joppe speelt de bal door naar Mick. Mick ziet Hette aan de rechterkant naar voren lopen en geeft de bal mee. Hette probeert een mannetje uit te spelen en geeft de bal mee aan Jero. Jero staat alleen voor de keeper en met een mooi schot in de linkerhoek gaan we met 4-0 rusten.

 

In de rust zijn er waarschijnlijk wat tactische tips besproken. Ook Succes staat met volle moed weer op het veld. Vesdo trapt af en we beginnen gretig. Thomas zorgt gelijk voor een doelpunt door met een solo over de linkerkant de bal in het net te schoppen. Prachtig doelpunt, het staat 5-0.

 

Daarna volgt er een periode met veel klutsvoetbal. Succes heeft de druk er dus goed op staan. Beide teams komen even niet goed aan voetballen toe. Bij een aanval komt Sem hard in aanraking met de keeper van Succes en heeft ook Mick een blessure opgelopen achterin. Even de rem erop. We moeten nog zeker 15 minuten. Koppies erbij houden nu en slim blijven overspelen. Zo gezegd zo gedaan. Casper staat de 2e helft op doel en geeft de bal mee aan Perry. Perry ziet Troy op het middenveld staan en die gaat zijn mannetje voorbij met een mooie kap bewegen. Troy speel naar Sem en Sem weer naar Jay. Jay schiet faai in en het staat gewoon 6-0.


Succes is nog steeds niet gebroken en blijft knokken. Dat maakt het spel erg leuk en er wordt goed gevoetbald van beide kanten. Joppe en Hette komen van achteruit naar voren en Hette schiet naar Troy die op rechts staat .Troy en Sem laten even zien wat goed overspelen is en lopen vanaf het middenveld samen naar het doel. Sem maakt het mooi af en zet de 7-0 op het bord.


Hette en Joppe hebben dan een hele goede periode in de wedstrijd waarbij Hette als eerste een keer uithaalt van een afstand maar net naast schiet. Joppe zorgt met een mooi pass dat Hette vrij door kan lopen aan de rechterkant. Uiteindelijk krijgen we een corner en komt de bal bij Joppe. Joppe kapt heel mooi iemand uit en schiet op doel en raakt helaas net de paal. De keeper krijgt de bal niet goed weg en Hette probeert het nu weer. Maar de keeper is nu wel alert en pakt de bal.
Vesdo is in deze fase wel de betere partij. Alle spelers raken nu vermoeid. Vesdo blijft goed positiespel spelen. Een corner van Thomas en met een kopbal legt Troy de 8-0 binnen.


Na de aftrap krijgt Casper het op doel nog een keer moeilijk, maar raapt de bal goed op en het gevaar is geweken. Mick geeft nog een mooie lange bal op Thomas en met een afstandsschot staat het gewoon 9-0.
Het is nu bijna tijd. De Vesdo verdediging blijft sterk staan. En wederom bij de aftrap van Succes veroveren ze goed de bal. Jay en Jero schieten de bal heel mooi over en gaan dwars door de verdediging heen. Jero krijgt een kans en schiet uiteindelijk de 10-0 binnen.

 

De penalty’s gingen er bijna allemaal in.7 uit 10 een mooie resultaat. De een was nog mooier dan de ander.

Het was een leuke wedstrijd waarbij er veel uit de trainingen werd toegepast. Goed gedaan mannen!

 

Met vriendelijke groet,

Peter Stam