VESDO D1 net geen zaalkampioen!

ingevoerd op 06-02-2016

VESDO D1 net geen zaalkampioen!

Het zaalvoetbal voor de D-junioren zit er al weer op. VESDO D1 is op een mooie 2e plaats geëindigd achter kampioen Sint Boys D1, beide teams spelen op het veld met elkaar maar in de zaal dus tegen elkaar. De finale tussen beide teams in Winkel bracht veel spanning en goed voetbal mee zich mee.  De  jongens (en Lotte) kennen elkaar natuurlijk erg goed en wilden uiteraard niet van elkaar verliezen. Sint Boys had voor de 2 finalewedstrijden 4 punten voorsprong op ons en had dus aan 1 gelijkspel al voldoende voor het kampioenschap. Op de weg naar de finale hadden we al een keer gewonnen en gelijkgespeeld tegen Sint Boys maar kostbare punten laten liggen tegen VZV. Doordat we wel 2x wonnen van Winkel en 4 punten haalden tegen DTS haalden we toch de finale en daar moest het gebeuren.

In onze prachtige nieuwe tenues van Gorter Luiken BV (fantastisch Justin, bedankt!) begonnen we wat nerveus aan de 1e finalewedstrijd maar hier had Sint Boys ook last van. Er ontstond een spannende tactische wedstrijd met in het begin weinig kansen voor beide teams.  VESDO speelde met keeper Gino, die de hele zaalcompetitie uitstekend heeft gekeept, en de spelers Jesper, Koen, Max, Lotte, Luke en Maarten. De eerste kans was voor ons maar keeper Jord van Sint Boys wist het harde schot van Max te stoppen. Ook Sint Boys kreeg nu een kans maar Gino wist het schot prima te keren. Uit een corner maakten we plotseling 1-0, een schot van Luke  werd van richting veranderd en verdween zomaar in het doel. Dat was lekker en Sint Boys werd ook gelijk een beetje nerveuzer maar ze begonnen daarna ook beter te voetballen. Onder aanvoering van Koen Vroege werden ze sterker en kregen nu meer kansen. De gelijkmaker was onvermijdelijk en kwam dan ook. De wedstrijd was nu totaal open en het spel golfde heen en weer, onder aanmoedigingen van de talrijke supporters van beide clubs. Uit een snelle tegenaanval kwam Sint Boys zelfs met 2-1 voor doordat we niet snel genoeg terug kwamen. VESDO gaf nog niet op en bleef keihard werken om toch nog een overwinning te halen die ook nodig was voor het kampioenschap. Er werd goed gevoetbald, een beetje alles of niets en er kwamen ook kansen van Max, Luke, Maarten en Lotte. Uit een van die aanvallen scoorden we de 2-2, opnieuw een van richting veranderd schot. Het bleef spannend tot de laatste seconde maar gescoord werd er niet meer ondanks nog diverse kansen over en weer. Het bleef 2-2 en daardoor werd Sint Boy de verdiende kampioen.

De 2e wedstrijd moest nog gespeeld worden natuurlijk en we namen ons voor om toch een keer te winnen van de kampioen. En dat lukte want een ontketend VESDO speelde een prima 2e wedstrijd en won verdiend met 2-1 door goals van Maarten en Max. Wellicht dat de spanning er van beide teams af was waardoor met name wij vrijuit konden spelen, hoe dan ook door deze overwinning sloten we de zaalcompetitie met een 2e plaats en toch nog met een heel goed gevoel af.

Komende week gaan we weer lekker samen als combinatieteam de wei in om tegen Petten D1 de voorjaarcompetitie te starten. Ook weer iets om naar uit te kijken.

namens de begeleiders, Gerard