Wat is fysiotherapie

Fysiotherapie is bedoeld voor mensen met klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Dat wil zeggen functiestoornissen aan de spieren, pezen, banden en gewrichten. Bijvoorbeeld: te gespannen spieren, peesontstekingen, bandpijn en artrose. Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen, hart en huid kunnen worden behandeld. Zoals o.a. de gevolgen van: M.S., Beroerte, Cara, Hartinfarct en verklevingen.De klachten kunnen ontstaan tijdens het uitoefenen van werkzaamheden, ongelukken, spanning of als gevolg van veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunnen de functiestoornissen gestabiliseerd, verminderd of verholpen worden. De daaraan gekoppelde beperkingen kunnen geoptimaliseerd, hersteld of verbeterd worden.

 

Wat doet uw fysiotherapeut?

De fysiotherapeut bij Orthovisio Fysiotherapie stabiliseert, vermindert of herstelt de functiestoornis of de gevolgen daarvan samen met u door het toepassen van bijvoorbeeld:

 

Actieve oefentherapie

Functionele training, bij ons in de oefenruimte en door het geven van oefeningen die u thuis, op het werk of sport kunt toepassen.;Graded activity, een methode die stapgewijs u op uw gewenste activiteitenniveau laat terugkeren (werk, huishouden, hobby en sport).

 

Massagetechnieken

Triggerpoint behandeling Dryneedling, pijn en stijfheid in spieren kan leiden tot triggerpoints. Met een 'droge' acupunctuurnaald, zonder toevoeging van medicatie, worden deze punten aangeprikt met als gevolg een directe pijnvermindering en verbeterde mobiliteit van de betreffende spieren.

 

Advisering en/of begeleiding

 

Bij aanvang en tijdens uw behandeling wordt er continu samen met u gekeken naar uw belastbaarheid. Op die manier kan er telkens worden ingespeeld op de huidige situatie maar zeker worden de voorafgestelde doelen niet uit het oog verloren.

Hiermee wordt de functie van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig verbeterd zodat normale houding en beweging weer mogelijk is of leert u hoe u zo goed mogelijk met de resterende beperkingen om kunt gaan.

Voor welke klachten is fysiotherapie geschikt?


Veel klachten in het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Daarbij kunt u denken aan: pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten.

  • zwelling van gewrichten
  • krachtsvermindering
  • bewegingsbeperking
  • stijfheid
  • problemen met bewegen
  • evenwichtsstoornissen
  • ademhalingsproblemen
  • vermoeidheidsverschijnselen of conditievermindering a.g.v. een andere onderliggende aandoening

Of fysiotherapie ook uw klacht kan verhelpen moet blijken tijdens de screening en/of de intake en het bijbehorende onderzoek. Graag vernemen wij van u zoveel als mogelijk informatie van u  over uw klachten zodat we goed kunnen samenwerken.

www.fysiotherapie.orthovisio.nl/fysiotherapie-2/