JAARVERSLAG HVS B1 seizoen 2012/2013

Dit seizoen behoorden de volgende meisjes tot het B1-team van HVS:
Marissa Buik, Anna Dekker, Linda Hulsebosch, Bibi Kruijer, Britte de Kock, Femke de Kock,Tess Bregman,  Annemiek Timmer en Maud Sintenie.  Lisanne Bakker (C2) heeft het hele seizoen bij ons team gekeept, samen met onze eigen keepsters Marissa, Linda en Anna. Sinds een paar maanden is Yannicke  Dekker bij het team gekomen. Ze is een vriendin van Marissa en past prima bij het team.
Jan Hendrik Benedictus nam dit jaar de trainingen voor zijn rekening. Niet altijd een makkelijke opgave, want de dames vinden het sociale gebeuren minstens zo belangrijks als de trainingen zelf. Na een bespreking met de trainer, het team en de coaches zijn er duidelijke afspraken gemaakt en ging het beter. Jan Hendrik is vaak bij wedstrijden aanwezig geweest en kon zo zien waar de “verbeterpunten” lagen. De aanval was nogal statisch en hier is in de training hard aan gewerkt.  Vervolgens was het voor de meisjes wel even wennen het geleerde in de praktijk te brengen, maar uiteindelijk wierp het zijn vruchten af. Er was veel meer variatie dan in het begin en de aanval was minder voorspelbaar.  Verder hebben vooral Linda, Annemiek, Marissa en Tess veel ingevallen bij de hogere teams.
In de veldcompetitie was  de B1 ingedeeld in een niet al te sterke poule. Daarbij kwam ook nog dat er best ver gereden moest worden (Heemskerk, Haarlem) om vervolgens dus met dikke cijfers te winnen.
In de zaalcompetitie was er meer strijd en – bijkomend voordeel  - de wedstrijden konden dichter bij huis gespeeld worden. De eerste wedstrijd in de zaal was tegen Lacom en daar werd met 17-12 verloren. Dat was wel even slikken na de makkelijke buitenwedstrijden, want er moest nu echt hard gewerkt worden, maar dat was uiteindelijk toch leuker dan de makkelijke partijtjes.
 Op 18 november de thriller tegen JHC.  HVS won met 10-11.  Tegen de SB-groep werd vervolgens dik verloren, maar tegen ZAP en VZV werd met maar één punt verschil verloren. Tegen Niedorp wonnen we weer eens met ruime cijfers: 13-29. Dat was wel even goed voor het zelfvertrouwen.
Op 27 december deden we mee met het ZAP-toernooi , waar we wat wedstrijden wonnen, maar er ook een aantal verloren.
Op 27 januari van dit jaar won JHC thuis met twee punten verschil van HVS.  Trainer Jan Hendrik offerde zijn vrije zondag op om de tactiek met ons door te nemen, maar JHC was sterker.  Het team uit Julianadorp had een gevarieerde aanval en was ontzettend snel.
In de zaalcompetitie eindigden we uiteindelijk als middenmoter, maar in de veldcompetitie werden we kampioen! Alleen de wedstrijd tegen BKC werd verloren, maar dit was vooral te wijten aan een zeer zwakke start van HVS. De tweede helft werd met man en macht geprobeerd de achterstand in te halen, maar er werd met één punt verschil verloren.
Bij de laatste wedstrijd tegen Geel-Zwart werd orde op zaken gesteld en was HVS de duidelijke winnaar.  Geel-Zwart toonde zich een sympathieke tegenstander, want het B1-team van HVS werd door hen getrakteerd op een medaille van chocola.
Met bloemen en een toespraak door voorzitter/vader Jasper de Kock, vierden de kampioenen het feest in de kantine met taart en fris. Dit was voor de dames nog niet genoeg, want het feest werd in Schagen voortgezet.
Verder deden we ook dit jaar mee aan de bekerwedstrijden, waar we de eerste ronde helaas al werden uitgeschakeld door JHC, die maar krap won met 14.-16.
Zoals gebruikelijk sloten we het seizoen af met het beachhandbaltoernooi, dat deze keer in Den Helder werd gehouden. Altijd gezellig, hoewel we nog niet meegemaakt hebben dat het zo koud was. We bereikten vrij gemakkelijk de kwartfinale en stuitten toen op DSS. De eerste helft wonnen we, maar de tweede helft won DSS, dat jeugddivisie speelt, met overmacht. Op doelsaldo ging dit team door naar de halve finale en konden we – eindelijk – naar huis. De meiden hebben nog een patatje gegeten bij snackbar van ’t Schip en kunnen terugkijken op een goed seizoen, waarbij vooral de zaalcompetitie spannend was.
Hoe de indeling er voor de B’s volgens jaar uit gaat zien is nu nog niet duidelijk. De meiden willen heel graag als één team verder en natuurlijk hopen we dat dit zal lukken.
Tenslotte bedanken we de ouders, scheidsrechters en het bestuur weer voor hun inzet en zien we elkaar graag volgend jaar weer.

Groetjes Marieke en Liesbeth.