Vesdo’s Early Birds pakken punten in Oudesluis.

Het Early Birds initiatief begint aardig vorm te krijgen getuige het feit dat Vesdo 2 afgelopen zondag al om 10 uur moest aantreden in Oudesluis. Geen enkel probleem natuurlijk, want iedereen zat de avond daarvoor al vroeg in de kroeg. Het is misschien alleen nog even onduidelijk als de sluittijd ongewijzigd blijft. Feit blijft dat de coaches natuurlijk heel tevreden vanaf de zijlijn zagen dat bijna de gehele selectie van Vesdo 2 om kwart voor tien aan de warming-up begon.
Helaas was het “vroeg op stap” plan nog niet bekend in het dromerige Wieringerwaard. Onze Kees was hiervan behoorlijk de dupe. Op het moment dat Pauwestad ontwaakte waren in ze in Oudesluis al aan het voetballen. Hier kon Kees natuurlijk niet veel aan doen, maar het kost hem natuurlijk wel een traktatie. Hoewel we goed waren voorbereid wisten we wel dat Oudesluis, dat nog geen punten had, geen sterke tegenstander was. Niet dat we er vanuit gingen dat we tegen 11 manke kabouters moesten voetballen, maar dat we hier 3 punten konden halen, daar werd niet aan getwijfeld.
Misschien hielp het ons wel dat we al in de tweede minuut een penalty tegen kregen. Op advies van de jongens van Oudesluis besloot de plaatselijke arbiter een struikelende speler te belonen met een penalty. Kris Kloos, ooit Vesdo-speler, maar nu een genaturaliseerde Oudesluiser, liet deze kans niet onbenut. Gelukkig liet de leidsman zich daarna niet meer zo duidelijk adviseren door de thuisclub. Die tegengoal zorgde er wel voor dat Vesdo meteen druk ging uitoefenen op de defensie van Oudesluis. Met name Sven en Koen wisten met hun uitstekende inzet en spel de boel op te zwepen. Ook werd er goed gebruik gemaakt van de snelheid van Niels, die een aantal keren de hele verdediging van Oudesluis zijn hielen liet zien. Hoewel het afdrukken ons nog niet altijd even makkelijk afgaat, kwam Vesdo snel langszij. Twan was zelfs verantwoordelijk voor 3 goals! Hij heeft ook wel eens een hattrick gemiste kansen, dat is in één helft 3 keer missen zonder tussenkomst van een andere gemiste kans, maar dit keer was hij vlijm scherp. Het is zelfs niet onwaarschijnlijk de keeper van Oudesluis volgende week met wallen onder zijn ogen loopt ten gevolge van een aantal slapeloze nachten. Compliment hoor Twan!!
De uiteindelijke uitslag was 6 – 1 voor Vesdo en de mooiste goal kwam op naam van Sander. Hij draaide goed weg van zijn tegenstander en krulde de bal in de kruising, Mooisander!! Toch stond de keeper van Oudesluis nog een aantal keren goed in de weg en zorgde ervoor dat het geen dubbele cijfers werden.
Volgende week zijn er we er weer vroeg bij voor de wedstrijd op Texel tegen de Koog. Vorig jaar wisten we daar, ondanks de nodige tegenwerking, de volle winst te behalen. Deze wedstrijd staat mij nog helder voor de geest en niet in het minst door die merkwaardige Texelse keeper. Nadat hij eerst grensrechter Hans Pater voor idioot had uitgemaakt schreeuwde hij over het veld dat zijn teamgenoten de tegenstanders moesten afmaken!! Ik verwacht geen eloquentie van elke voetballer, maar dit is natuurlijk geen taal voor op het voetbalveld. Dit advies heb ik spelers elkaar nog nooit horen geven. Zo zie je maar, dat vriendelijk eilandcultuurtje is ook aan erosie onderhevig. We zijn dus gewaarschuwd.
Ben Sintenie