Kleine Sluis F4 - Vesdo F1

Zaterdag 11 april 2015

Zaterdagochtend met een volledig Vesdo team afgereisd naar Kleine Sluis. De coach van de tegenstanders probeerde Vesdo voor aanvang direct in slaap te sussen met de melding dat Vesdo makkelijk zou gaan winnen. Daar trapt Vesdo F1 natuurlijk niet in. Ondanks dit bericht is Vesdo F1 zeer scherp aan de start verschenen en een beetje geholpen door de wind in de rug, direct begonnen met druk op de tegenstander uit te oefenen. Vesdo keeper Nick zorgde ervoor met uitstekende uittrappen dat de bal direct in het gebied van de tegenstander belande, waardoor Thijs de eerste goal kon noteren. Het gevaar bleef van Vesdo komen. Na goed samenwerken en een fraaie opbouw vanachter uit kon Sem de 2e treffer op zijn naam zetten.

 

Het bleef een doelpunten festijn: Jero maakte het koelbloedig af en maakte de 3e en zorgde voor een veilige afstand. Maar Vesdo wilde meer en bleef op zoek naar meer treffers: Hette breekt door en scoort. Vlak daarachteraan noteert Sem zijn 2e goal: 5-0! Alsof dat nog niet genoeg was gaf Jero de genadeklap: 6-0. Vlak voor de rust scoort Sem 7-0. Een mooi moment om even bij te komen. Na de verdiende rust slaat het weer om, wordt het kouder, begint het te waaien en te regenen.

 

De tegenwind en de regen zorgt ervoor dat het wat lastiger wordt voor Vesdo om via lange ballen dicht bij het doel van Kleine Sluis te komen. De tegenstander krijgt hierdoor in de 2e helft iets meer kansen. De tactiek moet worden bijgesteld en er zal meer moeten worden opgebouwd vanuit achteren. Deze aanpassing levert meteen een goed resultaat op, Sem scoort behendig 8-0. Toch ruikt Kleine Sluis een kans en weet een tegentreffer te scoren: 8-1.

 

Joppe is ook goed bezig en het zelfvertrouwen neemt een enorme vlucht na rakelings langs te hebben geschoten, tot zijn spijt wordt hij door de coach gewisseld. Vesdo gaat ondanks de regen door en weet via een prachtige goal van Jay 9-1 te maken. Kleine Sluis slaat nog één keer terug naar 9-2. Daarna is het afgelopen met Kleine Sluis en volgt een bijzonder ontknoping: Jay raakt helemaal los en gaat voor zijn 2e treffer 10-2. Jero maakt zijn 3e  11-2. Joppe voelt nog steeds dat een goal van hem in de lucht hangt en weet zich vlak voor het einde van de wedstrijd weer gewisseld te krijgen. En dat voorgevoel werd waarheid, Joppe scoort 12-2. Vlak voor het moment dat de bal in het doel van Kleine Sluis belandt fluit de scheidrechter af….. Uiteindelijk dus officieel 11-2, maar wij gaan voor 12-2!

 

Goed gedaan Vesdo F1!