HVS E1 – Petten E1

ingevoerd op 14-09-2015

Zaterdag 5 september 10 uur in de ochtend.

Het fluitsignaal van de scheidsrechter gaat en de wedstrijd tussen meiden van HVS en Petten is begonnen, helaas zonder Djoa die geblesseerd is. Wat valt er op? Babette op doel? Dat is niet nieuw! Geen rugnummers? Dat was vorige wedstrijd ook al zo! Nee, het meeste dat opvalt is de aanvallende 1 op 1 verdediging. En dat maakt meteen een groot verschil. HVS verovert keer op keer de bal van Petten zodra die gaan aanvallen. Al in de eerste minuut onderschept Floor de bal gooit die naar Kim die vervolgens vrij voor de keeper van Petten komt. 1- 0. Keer op keer krijgt HVS weer de bal en krijgt HVS een kans voor het doel. Gelukkig voor Petten staat een aantal keer de paal (Kim) en de lat (Jette) een overrompeling in de weg. Maar al na een paar minuten kunnen de doelpunten niet uitblijven Kim scoort 2-0 en ook snel daarna de 3-0. Komt Petten er dan helemaal niet aan te pas? Toch wel, maar verder dan de paal en Babette komen ze niet. Dan uit het niets kom Aimée vrij voor de keeper en gooit de bal in het doel 4-0. Dan nog een paar doelpogingen van HVS die eindigen op de paal (Jette en Aimée) en in het zijnet (Kim).

Voor de HVS toeschouwers is het zo een leuke wedstrijd om te zien. Niet alleen het aanvallend verdedigen gaat goed, maar ook het overspel gaat geweldig. Kim krijgt de bal en rent al stuiterend naar de cirkel, daar zie ze Jette vrij staan en die scoort 5-0. In de tweede helft gaat HVS op dezelfde voet verder. Direct de eerste aanval wordt door Aimée benut via de binnenkant paal 6-0 en even later komt Floor vrij voor de keeper na een goede pass van Aimée. Floor schiet en het is 7-0. Af en toe probeert Petten het ook weer, maar Babette houdt het doel schoon. Dan weer een mooi staaltje samenspel tussen Aimée  en Lotte waardoor Lotte vrij komt die helaas naast gooit. Kort daarna scoort Aimée 8-0 en 9-0. Dan krijgt Lynn een kans. Helaas staat de keeper op de goede plek en houdt het schot van Lynn. Dan gaat het snel. Kim scoort 10-0 en ook 11-0. HVS blijft kansen creëren maar  gelukkig voor Petten niet altijd raak. Jette raakt de lat. De doelpoging van Maaike wordt gehouden door de keeper en de keeper staat ook in de weg bij de inzet van Jette. Dan is het toch raak voor Jette. Mooi in het hoekje 12-0. Dan een vrije bal voor HVS die bij Merel belandt en die gooit fraai op het doel, 13-0. Kort daarna weer Merel die er 14-0 van maakt. Ook Lotte doet goed haar best en het hare werken leidt tot een mooie bal op doel waar de keeper geen antwoord op heeft. 15-0. Faye heeft ook veel ballen veroverd en krijgt in de slotfase ook nog een goede mogelijkheid om op doel te gooien. Helaas staat de keeper in de weg. Aimée komt weer vrij voor de keeper en maakt 16-0. Kort voor het eind spelen Lotte en Merel nog mooi over waardoor Merel nog een kans krijgt die helaas naast gaat. De laatste poging is voor Jette, maar de keeper houdt de bal tegen.

Het fluitsignaal gaat 16-0 is de eindstand, een monsterzege.