Biljarten,dinsdag 30-01

Verslaggever: Rikwin van Zanten

Verslag 33e Libre kampioenschap Schagerbrug  dinsdag 30 januari 2018

Deze avond beloofde een drukke avond te worden, maar liefst 4 poules komen in actie , te weten poule 3,7,8 en 9. Eerstgenoemde drietal komen voor de 2e keer in actie, poule 9 beleeft zijn vuurdoop deze avond. De organisatie, onder bezielende leiding van Mirko, met zijn secondanten Erwin en John, gaf het startsein en zorgde er traditioneel weer voor dat alles gladjes verliep.

Poule 3 werd verrassend gewonnen door Tim Wenker. Geheel tegen de verhouding in vergaarde Tim totaal 10 punten bij elkaar. Mede doordat hij ook jarig was, kreeg hij de punten veelal cadeau. Jos Beers eindigde met 7 punten op de 2e plek en weet nu al dat hij niet als een beste nummer 2 zal doorgaan naar de finaledag komende zaterdag. Henk v/d Munnik eindigde op de 3e plaats met evenzoveel punten als Jos maar een iets lager moyenne bracht hem op de bronzen plek in deze poule. Jan Meijering bleef met 6 punten steken op de 4e plaats maar gaf als excuus dat hij komende zaterdag wederom pannenkoeken moet bakken voor zijn kleinzoons. Herman Hoeve eindigde als voorlaatste, het schijnt dat het handschoentje wat hij draagt, te heet was gewassen waardoor het exemplaar te strak om zijn hand heen zat wat hem echt in diverse partijen de kop heeft gekost. Jilles de Visser sloot deze poule af, onderaan, met 2 punten. Leuk om te constateren, van deze sympathieke inwoner van ’t Buurtje, is dat hij blijft lachen en genieten van zijn biertje, en dat is ook heel wat waard.

Dan poule 7, waar de spanning ook echt om te snijden was. Niet voor “ opa “ Andre Ligthart, hij zat nog te veel met zijn hoofd  in de wolken en eindigde laatste met 0 punten. Dan alweer een hele sprong naar de 5e en 4e plaats want hier eindigden 2 heren met 6 punten. Gerard Swart werd 5e,de supporter van FC Groningen en oud-winnaar van 2013, speelde te wisselvallig om aanspraak te maken op een finale plaats, dit gold eveneens voor hovenier Rentenaar, Anton zag af en toe door de bomen het bos niet meer, tsja dan wordt het lastig. Ja en toen werd het spannend, Karin Wenker, Menno Meijering en Dick Tilstra eindigden alle drie op 8 punten, wie zal het hoogste moyenne hebben, het werd een nek-aan-nek race. Karin werd uiteindelijk 3e met moyenne van 108% procent en staat met lege handen. “ Toch wel vreemd, ik ben toch ook een beetje jarig, maar ik kreeg helemaal geen cadeautjes, alles ging naar Tim deze avond”. De goedlachse Dick Tilstra won deze poule uiteindelijk met een moyenne van 112%. Menno Meijering zat daar dus nog tussen in met 110%, de kampioen van 2006 baalde stevig maar weet dat hij nog kans maakt om als “ goede 2e “ door te dringen tot de finaledag.

Poule 8 was de poule waarbij de meeste wijzigingen zaten. Sven Ruiter was zaterdag op het laatst nog afgehaakt en werd toen vervangen door Theo Hoebe, deze avond weer vervangen door Tim de Boer. Ook Arjan Ligthart kon deze avond niet aanwezig zijn en werd waardig vervangen door John “ Lozano “ de Putter, beide heren hebben hun sportieve plicht gedaan maar konden geen rol van betekenis spelen. De winst ging naar Cor Rampen met 9 punten, met een moyenne van 98% heeft hij zich niet exceptioneel  uitgesloofd maar dat verwachten we ook niet van hem. 2e werd debutant Arjan Bakker met 8 punten maar omdat ook zijn moyenne net onder de 100 bleef steken zal hij naar alle waarschijnlijkheid niet meer terugkeren in het toernooi. Eerdergenoemde John en Tim vormden gezamenlijk de middenmoot. Cees Nobel eindigde op de 5e stek met 4 punten, ondertussen de 80 gepasseerd maar praat af en toe nog alsof hij 18 is. Niels Wenker eindigde als laatste, de rappe spits van Vesdo 2 vergaarde ook 4 punten.

Als laatste poule 9, zoals eerder gezegd kwamen deze matadors voor het eerst in actie dit toernooi. Het was nog niet de avond van Marcel Kok, met 3 nederlagen sluit hij de rijen, Volgens “ Kokkie “ halen de tegenstanders het beste uit hunzelf naar boven tegen hem. Ronald Koster staat voorlopig 5e, zijn 1e partij tegen Leek werd hij in 8 beurten weggevaagd, niet erg collegiaal van Ben. Dimitri van Haneghem en Ben Leek vormen de middenmoot met beide 3 punten. Verkeerde keuzes van Dimitri  brengen hem “slechts” op de 4e plek. Ben weet dat hij er vrijdag een stuk meer mag maken, gezien zijn moyenne van 151%. De laatste wedstrijd van de avond in deze poule ging tussen de koplopers Volkert Bakker en Rikwin van Zanten, beide 4 punten behaald tot dan aan toe. Agrariër Bakker zocht voor binnenkort nog iemand om zijn vee te scheren, van Zanten, werkzaam bij AB Vakwerk bood aan dit via hem te regelen . “ Dat is goed “ zei Volkert maar dan….

Zo werd deze avond rond middernacht afgesloten in ons prachtige dorpscafé OEK. De bediening  in handen van gastheren Wil Linting en Paul Dekker was uitstekend te noemen. Rest mij de overige deelnemers komende week nog succes en plezier te wensen. Hierbij doe ik nu alvast een oproep zaterdagavond naar de finaleavond te komen kijken, u zult dan wellicht versteld staan welke 6 biljarters daar aan te treffen.

 

Rikwin

Klik hier voor de tussenstanden (http://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2018_tussenstand.html)