Biljarten, donderdag 31-01-2019

Verslaggever: Gerard de Boer

Donderdagavond 31 januari.


Vanavond moest de beslissing vallen in poule 1, 10, 13 en 14.
Er werden korte, lange, mooie en moeizame partijen gespeeld.
Tevens was het de avond waar de meeste caramboles gemaakt werden, volgens deze verslaggever.
Dit laatste kan natuurlijk alleen door de toernooi leiding bevestigd worden, maar dat gaan ze vast wel doen?

De mooiste partij van de avond was wel Eyo tegen Jaap. Met mooie series en mooie ballen kwamen ze in 12 beurten aan het einde van de partij. Het was Eyo die Jaap met 1 carambole verschil wist te verslaan. Ook Fred tegen Ger was prachtig. In de nabeurt kwam Fred er 1 tekort en was Ger winnaar van de partij.
In deze poule 1 was uiteindelijk Ger Groot die de eerste plaats bereikte.
In poule 10 werden er ook prachtige partijen gespeeld en konden alle spelers nog eerste worden. Na dag 1 ging Karin aan de leiding en was iedereen nog kanshebber.
Uiteindelijk was het hier Merten Wolthuis die het voor elkaar kreeg om met 8 punten eerste te worden. Opvallend hierbij is dat Merten twee gelijke spellen wist te behalen.
In poule 13 was het Paul Dignum die de eerste avond aan de leiding ging en er door zijn goede spel wel een paar meer moest maken. Dit bleek teveel van het goede en Jan Boontjes wist de eerste plaats te bereiken.

In poule 12 behaalde Theo Groot 10 punten en plaatste zich voor de zaterdagmiddag.
Gerard de Boer behaalde 6 overwinningen en gaat ook naar de finaleronde. Wat hier opviel was het keurige spel van Jan Blaauw, Danny Timmer en Ruud Jager.

Jan zit op de woensdagavond club en zijn spel gaat zienderogen vooruit, Danny had les gevolgd op You tube en Ruud speelde de ballen zo strak als het vakwerk wat hij aflevert.

Dick Vas, door de familie opgegeven, terwijl hij op vakantie was,  speelde sportieve wedstrijden en komt volgend jaar geoefend terug.

 

De finale ronden zijn voor komende zaterdag te bewonderen in ons prachtig dorpscafé, waar het goed toeven is door de prima verzorging.

 

Tot zaterdag, Gerard de Boer

 

Bekijk hier de tussenstanden (https://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2019_tussenstand.html)