Biljarten, maandag 27 januari 2020

Verslaggever: Gerard de Boer

Op deze avond traden drie poules aan, poule 3, 7 en 8.

In geen van de poule lukte het iemand de volle score te halen. Spanning alom.

In poule 3 zorgde de ingevallen Hans van Schip voor de nodige rumoer, met net gemiste of prachtig rake ballen. Arie van de Berg ziet al vanaf zijn zitplaats hoe hij de bal wil maken en speelt met de nodige precieze. Nieuwkomer Alle Jan Metzlar moest wennen aan de snelle biljarts en had teveel achterommetjes. Herman Hoeve, Jos Beers en Dick Tilstra gaan hier aan de leiding met 4 punten en zo is er op de volgende avond nog voor alle deelnemers een kans om op de finaledag te spelen.

Poule 7 is de poule van de oud kampioenen. Gerard Swart 2013, Peter Bakker 2012 en Jack Kruijer 1997 streden hier om de punten. Ze wisten samen met outsider Vincent Dekker 4 punten te halen en ook hier dus een zeer spannend verloop. Danny Koops en Jasper de Kock sluiten de rijen van de poule die de hele avond op biljart 3 er met elkaar een mooie avond van maakte.

In poule 8 zowaar een gelijkspel. Arie Boontjes en Jaap van Dijk maakte er een prachtige wedstrijd van en Jaap maakte in de nabeurt de aansluitende caramboles. Door een vast liggende bal had hij al wel de acquit stoot kunnen oefenen en deze was toen en in zijn laatste beurt raak. Mooi gedaan Jaap. Maatjes Merten en Menno bleven hier op twee punten steken. Roel Veenstra wist net geen puntjes te pakken. De organisatie startte de avond op 3 biljarts, maar ging later over op 4. Hierdoor bleven ze keurig op tijdplanning. Mooi gedaan. Dat een aantal mensen hierdoor van speelveld moest wisselen, kwam voor hen wel onverwachts, maar het resultaat en het plezier leed er niet onder.

Voor poule 8 staat woensdag het vervolg op het programma en voor poule 3 en 7 volgt vrijdag de ontknoping.

Nog even over het programma boekje. Het ziet er weer mooi en degelijk uit, met zeer veel advertenties. Ik zou zeggen lees het goed en op uw gemak door en vul de kronkel in. Dit jaar met een verhoogde moeilijkheidsgraad door kleinere letters, maar met een prachtige uitkomst.

Uw verslaggever Gerard de Boer

klik hier voor de tussenstanden 2020 (https://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2020_tussenstand.html)