Biljarten, donderdag 30 januari 2020

Verslaggever: Wim Vonk

Op deze donderdag zou het in 4 poules duidelijk worden wie er op zaterdag om de prijzen mogen gaan spelen.

Van tevoren stond al vast dat het laat en donker zou worden, want de matadoren van poule 1 mochten hun kunsten vertonen, vele caramboles dus. Arie Jonkman moest qua poule-winst de eer laten aan Nico Ligthart, maar gaat als beste tweede ook door met 8 punten.

In poule 4 ging Vesdo-hoofdtrainer Michel vd Wardt na dag 1 aan de leiding. Samen met de voorzitter kwam hij uiteindelijk op 10 punten uit. Zaterdag kan hij helaas niet optreden vanwege het 100-jarig bestaan van de club waarvan hij wedstrijdsecretaris is, vv Wieringerwaard. De overige 4 mannen kwamen allen uit op 4 punten.

In poule 9 was Henk Bakker de gevierde man. Als een tweede Ceulemans liep hij rond de tafels om zijn medespelers van tactische aanwijzingen te voorzien. Uiteraard waren die meestal niet uitvoerbaar, zodat hij zich met 10 punten poulewinnaar mocht noemen. Theo Groot keurig als nummer 2 met 9 punten, helaas is hij verhinderd op zaterdag.

Tot slot poule 10, zes rammers die meer decibels dan caramboles weten te produceren. Na de eerste avond liep Mark M. rondjes door de zaal, brullend “’t Vierkant rules”……. De tweede avond wist vriend van Zanten het volume ruimschoots te overtreffen met lachsalvo’s van hier tot Tokyo. De stand hoeven we dus voor deze poule niet te publiceren….. Vermeldenswaard dat Marcel Kok als nummer 2 doorgaat. Als Rik toestemming van thuis krijgt, zien we hem dus ook zaterdag terug…..

Tonnie, Wil en Ellen, hartelijk dank weer voor de perfecte verzorging. Het was weer een top-avond!!!

klik hier voor de tussenstanden 2020 (https://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2020_tussenstand.html)