Biljarten, zaterdag 21 januari

Van onze speciale verslaggever: Wim Vonk

Zaterdag 21 januari 2023: De avond van de duo’s.

Na een periode van 2 jaar waarin het niet mogelijk was, mochten we vanavond weer aantreden voor het traditionele Librekampioenschap van Schagerbrug, de 36ste editie.

Vol terechte trots zat het duo Mirko en Erwin op hun vaste plaats op het podium, achter de beeldschermen. Allebei speciaal naar de kapper geweest, werden de spelers van Poules 1, 3 en 9 van harte welkom geheten.

Door diverse omstandigheden was de deelname lager dan in voorgaande jaren, onder andere door geboekte wintersportvakanties van een aantal matadoren. Via Whatsapp ontving het organisatiecomité aan het begin van de avond een foto uit het Oostenrijkse Köningsleiten, waar het duo Merten W. und Stef B. de Alternatieve Kampioenschappen Libre op een pooltafel speelden. Uitslagen daarvan zijn nog niet binnen, waarschijnlijk door sneeuw op de lijn of drank in het duo…..

Achter de bar in Ons Eigen Kroeg werden de spelers van drankjes en hapjes voorzien door het bekende duo Tonny und Peter, overigens zonder lederhose en dirndl in dit geval. Daarnaast zorgde het ROG-duo Hermann und Hansi voor de gefrituurde happen, zodat de biertjes ook goed bleven smaken. Allemaal weer TOP geregeld mensen, dank daarvoor.

O ja…. Er werd nog gebiljart ook. In poule 1 gaf Jaap Ligthart biljartles door zijn 3 partijen allemaal te winnen met een totaal moyenne van 2,937. Dat hij er vrijdag een paar meer moet maken, zal hem niet echt verontrusten. Volgens betrouwbare bronnen slaapt hij met Gees op een groen laken om het gevoel optimaal vast te houden…. Alle Jan Metzlar en Jan de Graaf zitten hem nog een beetje op de hielen met 4 wedstrijdpunten.

In poule 3 schroefde snackkoning Herman zijn spel telkens een stuk naar een hoger niveau, naarmate hij meer bitterballen en stukjes frikandel naar binnen schoof. Kijk, dat is ook een vorm van reclame maken voor je zaak. Na de eerste avond staat hij op 6 punten, gevolgd door debutant Hans Verkuijl die de eer van de Moorstraat moet verdedigen na het afhaken van Arie B., Henk van B. en Siem M.

In poule 9 gaat na de eerste avond Arjan Bakker aan de leiding namens de J.A. de Boerstraat. Met 4 punten wordt hij op de voet gevolgd door Theo Groot en Arjan Ligthart die dus ook nog volop kans hebben om door te stoten naar de halve finales. In deze poule bleef Sandra Weij helaas op 0 punten staan, terwijl zij toch de speler was die de meeste fans meebracht naar het café. Twee personen. Puntje van aandacht: loop op de poule-avonden ook eens binnen om andere spelers aan te moedigen en de sfeer te verhogen. Tot ziens in Ons Eigen Kroeg komende week!!!

Wim Vonk

Klik hier voor de tussenstanden (https://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2023_tussenstand.html)