Biljarten, maandag 23 januari

Verslag biljartavond maandag 23 januari.

Na 3 jaar afwezigheid ( 2 edities) mochten we eindelijk weer gaan genieten van de biljartweek. Schagerbrug heeft vele tradities, natuurlijk de Kermis en Koningsdag ( voorheen Koninginnedag met de oergezellige zeskamp ) maar ook het Trambaantoernooi, gastvrij Schagerbrug, de vele uitvoeringen van OEK en in dat mooie rijtje van evenementen hoort de biljartweek ook zeker thuis.

Voor degene die dit nu lezen en al meedoen, ga dit zeker volgend jaar weer doen, voor anderen welke dit lezen en nu niet deelnemen heb ik maar 1 boodschap : “ Doe volgend jaar ( weer ) mee “! Geniet van de  saamhorigheid in een dorpscafé, waar we gezellig samen zijn en genieten van de ultieme dorpssfeer. Waar gelachen wordt om elkaars missers, geapplaudisseerd wordt voor een mooie carambole en iedereen ook welkom is. Goed en netjes biljarten kunnen er maar enkele maar het gaat om de gezelligheid.

Ook deze avond was de organisatie weer in uitstekende handen van de toernooileiders Mirko Helwig en Erwin van der Wal, voorheen waren de Verzamelaars met vele meer en werd het toernooi in ongeveer dezelfde vorm afgewerkt, nu zijn ze nog maar met z’n tweeën over en loopt het wederom gesmeerd. Zou mooi zijn als er wat jonge versterkingen bijkomen om deze mannen te ondersteunen. Andries en Tonnie stonden deze avond achter de bar en verzorgden iedereen van een natje en een droogje, kortom de biljartavond kon starten en hoe verliep deze maandagvond dan? Nou dat zal ik u eens even vertellen.

 

Poule 4, deze spat uit elkaar van ervaring met de keu maar niet iedereen heeft deze goed kunnen gebruiken. Op de laatste plaats vinden we Bert Meijering met 0 punten, de “ grasmaaier van Vesdo “ moest die avond getroost worden door Trijnie vanwege zijn matige spel.. Daarboven staat Wil Linting met 2 punten, Wil is vaak te vinden als gastheer in de kroeg maar speelde deze rol nu ook iets tegoed in zijn poule. En dan 4 mannen met 4 punten, op basis van moyenne staan Henk Bakker bovenaan, Henk die vroeger ook gordelrozen en brandnetels verkocht in zijn bloemenkraam speelde keurig op zijn gemiddelde met 101%, vlak daarachter staat “ Japie “ Bregman, een echte biljartfamilie komt hij uit en dit maakt hij dan ook af en toe waar, kijken of hij de  goede vorm ook bij de 2e avond kan laten zien. 3e staat Huub Tiebie, Huub wordt door velen gezien als de nieuwe kroegeigenaar, dat is hij officieel niet, maar zonder andere vrijwilligers tekort te doen, hij doet veel voor OEK en dat is zeker een compliment waard. De laatste welke 4 punten heeft verzamelt is Jan Schop, de sympathieke gymleraar heeft ook 4 punten verzamelt maar scoorde met een moyenne van 79% niet echt een knap cijfer.

Dan poule 6, net als poule 10 samengesteld door vrienden van elkaar. Vincent Dekker is de trotse koploper met 6 punten, Dekker moest er slechts 12 maken maar dat gaat vrijdag anders worden met een moyenne van 149%. 2e staat Gerard Swart met 4 punten, hij doet het in ieder geval beter dan FC Groningen in de eredivisie. Dan 4 man met 2 punten, kortom alles is nog mogelijk. Peter Bakker staat 3e, op basis van zijn moyenne, die is namelijk 115, hetgeen betekent dat hij er ook 1 meer moet maken vrijdag. Daarachter staat Jasper de Kock, de vrolijkste oliesjeik van Schagerbrug doet lekker mee. Ondanks de hoogst gemaakte serie in de gehele poule( 8 ) staat Jack Kruijer slechts 5e in de poule, ik schat zomaar in dat Jack niet tevreden is. De rij wordt gesloten door Danny Koops, nog vol lof over  “ Gastvrij Schagerbrug “ kunnen we nog niet vol lof zijn over zijn biljartkunsten.

Als laatste poule 10 zoals eerder vermeld ook een samengestelde poule. Deze poule trok ook veruit de meeste toeschouwers met namen als Wijnand Schoen, Mokummer Bart Dignum, Arjan Remijn en kersverse Schagerbrugger Wijnand van Zanten was er al bijna een complete poule gemaakt voor volgend jaar. Dennis Moerland en Paul Dignum staan beide onderaan met 0 punten. Moerland herstellende van een rugoperatie, begon wel steeds beter te spelen gedurende de avond vorderde maar kon geen overwinning pakken. Dignum klaagde continue dat hij een hoop pech had maar speelde voor zijn doen niet eens zo slecht getuige zijn moyenne van 111% zodat hij er evengoed 1 meer moet maken. Dan volgen er 3 man met 4 punten. Mark Meijering staat 4e, hij valt iedere keer in herhaling door te zeggen dat hij zaterdag niet kan na een matige partij van zijn kant maar is met 4 punten zeker niet kansloos en zegt de trotse koploper te gaan slopen komende vrijdag. 3e staat Marcel Kok eveneens met 4 punten. Mars heeft echt wel biljart kwaliteiten in zijn mars en zou zomaar nog hoge ogen kunnen gaan gooien in deze poule. 2e staat Jef Ehrensperger, nog even ondersteund door support van zijn schoonvader en van zijn zoon, heeft eveneens 4 punten verzamelt en staat met een moyenne van 116 % keurig tweede. Ja en de trotse koploper met een moyenne van 176% ben ik dus zelf. De een noemt het geluk, de ander denkt dat ik veel geoefend, weer een ander zegt dat ik wellicht niet gelukkig ben in de liefde. Het is allemaal niet waar, ik sta bovenaan!!! En waar ik vrijdagavond rond middernacht sta dat zie ik dan wel weer, misschien wel teleurgesteld met een vaantje in mijn hand, misschien wel opgelucht dat ik met de hakken over de sloot geplaatst ben voor de finale dag en misschien wel nog steeds trotse koploper en winnaar van deze poule.

We gaan het zien, komende vrijdag, vanaf 19:00 uur is iedereen van harte welkom bij OEK op voorlaatste avond van de biljartweek. Kom langs en geniet van de echte dorpssfeer waar Schagerbrug trots op mag zijn.

 

Rikwin

Klik hier voor de tussenstanden (https://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2023_tussenstand.html)