Biljarten Donderdag 26 januari

Biljarten donderdagavond 26 januari

Vanavond waren de voorlaatste poulewedstrijden. Poule 4, 7 en 8 verschenen aan de tafel.

De mannen van  poule 4 hadden het zoals altijd erg gezellig op tafel 3 (en helaas voor hun ook af en toe op een andere tafel). Grappen en steken onder water gingen over en weer. Het was spannend, want na de eerste avond hadden er 4 mannen 4 punten. En ze hielden het spannend, want na de tweede avond eindigden 4 mannen met 8 punten. Daarvan had Jaap Bregman het beste percentage moyenne en werd dus poulewinnaar. Hij is nog in de race om Schagerbrugger biljartkampioen te worden en in de voetsporen van zijn vader te treden.. Henk Bakker eindigde als tweede, alhoewel hij er alles aan deed om zijn laatste partij tegen Wil Linting te verliezen omdat hij er zaterdag niet bij kan zijn. Na aangespoord te zijn door de scheidsrechter dat dat allemaal niet uitmaakte en er dan een andere nummer 2 zou doorgaan of misschien zelfs een nummer 3, maakte hij de partij toch uit. Teller en schrijver slaakten een zucht van verlichting, want Wil ging niet echt lekker en ze vreesden voor een lange zit/sta.

In poule 7 ging na de eerste avond Cor Rampen aan de leiding met 3 gewonnen partijen. En ook deze avond deed hij het prima met twee gewonnen partijen. De laatste pot maakte hij het erg spannend, hij moest er nog 4 en Marcel Koster nog 1. Cor sloeg toe en eindigde met een serie van 4! Hij mag dus ook verder naar de zaterdag, hij heeft alleen nog wat familieverplichtingen dus moet in overleg met Carla of het biljarten in het schema past. Dimitri werd goede tweede in de poule met vier gewonnen partijen en kan zich ook opmaken voor de strijd op zaterdag. Gerard de Boer en Marcel Koster behaalden 6 en 5 punten en waren lekker bezig. Gerard beëindigde één partij zelfs in 10 beurten! Ikzelf had mijn avonden niet en eindigde roemloos laatste in de poule met 0 punten en een dramatisch moyenne.

Poule 8 was een poule met allemaal gelouterde deelnemers aan het kampioenschap. Ard Rus en Ronald Koster deden het hier prima en behaalden beide 10 punten. Ard zijn moyenne was echter beter, dus werd hij nummer 1 de poule en Ronald tweede. Allebei kunnen ze hun kunsten zaterdag weer vertonen en hopelijk kunnen ze hun goede vorm vasthouden tot die tijd. Op de woensdagclub hebben ze Jan Blaauw afgeleerd om de bal van de tafel te stoten, maar tijdens het toernooi wil hij de traditie in ere houden dat de bal er in ieder geval een keer af vliegt. Een andere manier om op te vallen als je biljartkunsten je in de steek laten 😊. Met 0 punten eindigde hij als laatste in de poule en de computer is daar zo van geschrokken dat zijn hoogste partijgemiddelde werd aangegeven als 0,000. Theo Hoebe werd derde in de poule met 8 punten (niet gek voor een derde plaats), Pieter Veldhuis werd vierde met 6 punten (nog even door oefenen bij de donderdagavond en dan volgend jaar maar door naar de zaterdag). Good old Jaap van Dijk werd vijfde in de poule, ondanks dat hij slechts 2 punten behaalde, bedierf dat zijn stemming niet en was hij zoals altijd vrolijk aanwezig.

Alle finalisten succes zaterdag, helaas moet ik het allemaal van de kant bekijken en ga alvast in training voor volgend jaar.

Karin Wenker

Klik hier voor de tussenstanden (https://www.molentochtschagerbrug.nl/pg-26555-7-100427/pagina/biljart_2023_tussenstand.html)