Verwijzing

 

Direct naar Teitsma Fysiotherapie, kan dat zomaar?

 

Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie (DTF).
Sinds 1 januari 2006 heeft u geen verwijsbrief meer nodig voor fysiotherapie, manuele therapie of sportfysiotherapie. Uiteraard, u kunt nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts. Maar het hoeft in principe niet meer. Natuurlijk kunt u bij de fysiotherapeut ook terecht als u wel een verwijsbrief heeft van uw huisarts, het verzoek aan u is dan wel dat u deze verwijsbrief meebrengt bij uw eerste afspraak.

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde ‘screening’ uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij ons aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. De screening bestaat uit een gesprek waarin uw klachten worden geïnventariseerd en er worden enige vragen gesteld die een aanwijzing kunnen zijn voor onderliggende problematieken. Na het vraaggesprek volgt aansluitend, indien uw klachten een indicatie zijn voor fysiotherapie, de intake en het onderzoek.

Zonder verwijsbrief naar de fysiotherapeut heeft zo zijn voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft echter wel de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De huisarts wordt bij aanvang en bij beëindiging van de behandelperiode geïnformeerd. Tevens is er overleg indien tussentijds geëvalueerd dient te worden. Bijvoorbeeld indien de resultaten niet conform het verwachtingpatroon zijn behorende bij het eerder opgestelde behandelplan.

Wanneer u na de screening behandeld kan worden door de fysiotherapeut dan kan er in overleg met u worden gestart. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt en van uw pijn af bent.

https://teitsmafysiotherapie.nl/verwijzing-nodig/

teitsma Fysiotherapie