Biljarten, vrijdag 01-02-2019

ingevoerd op 02-02-2019

Vrijdag 1 februari 2019

Dit is een speciale avond in de biljartweek. Na deze avond zijn de halve finalisten bekend. Zij konden het best omgaan met de spanning van deze slopende week. Zij mogen voor de derde keer aantreden in het biljartcafé Ons Eigen Keu.

Poule 5:

Dit jaar mocht ik wederom meedoen in de poule des doods. De poule waar je in elke wedstrijd hoort dat  spelers te laag staan, de poule waar alcohol verboden is tot 20.15 uur, de poule die altijd op tafel drie speelt, de poule waar met echte passie wordt gespeeld, de poule waar Jaap Bregman altijd als laatste binnenkomt maar vaak als eerste speelt. Niet teveel gezegd dus.

‘De biljartweek’ in Schagerbrug:

Zolang ik in dit mooie dorp woon is er al een biljartweek. Georganiseerd  door Mirko en Erwin met hulp van John. Helaas was die deze week ziek. Sterkte John! Wat hebben die lui het goed voor elkaar. En je kunt ze na 1 week uittekenen op het toneel.

 

De samenwerking met Wil Linting is prima. De kroegbaas die de zaken in Ons Eigen Kroeg super voor elkaar heeft. Daarbij opgeteld de lekker hapjes van Tonny en snacks van Hans en vele vrijwilligers die achter de bar willen staan en je hebt goud in handen. Als kroegcommissie zijn we best trots dat mensen in deze week zoveel lol beleven in de huiskamer van ons dorp.

 

Maar goed het gaat natuurlijk om de biljartbeleving van deze avond. In onze poule had Jaap Bregman de eerste avond zijn slag al geslagen. Het niveau was hoog in poule 5 waardoor wij op de vrijdagavond voor het eerst in mijn biljart carrière op tafel twee mocht spelen in de voorronde.

De wedstrijdomstandigheden waren ideaal op tafel 2. De ballen rollen alsof ze nooit zouden stoppen en er heerst een rust in dit gedeelte van de kroeg. Toch wist Jan Schop op de vrijdagavond sterk terug te komen. De heren speelde de laatste beslissende wedstrijd tegen elkaar. Met de foto van pa Bregman trok hij de pot over de streep.

Poule 7 speelde deze avond op tafel drie. Het was geweldig om te zien dat alle vrouwen de mannen kwamen ondersteunen. Het verschil qua niveau is wel aanwezig. Zo zag ik dat iemand in 7 beurten 24 caramboles had gemaakt terwijl zijn tegenstander nog aan  het inlopen was en nog op nul stond. Toch denk ik dat de vrouwen volgend jaar voor het eerst een vrouwenpoule gaan regelen.

Poule 3 was op tafel 1 actief. Wil je beter leren biljarten is het mooi daar te kijken. Ik zag live Ruud Kaag een geweldige serie maken. Bij zijn missende stoot baalde hij toch. Ik dacht als ik toch ooit eens zo’n serie zou maken.

Poule 12 is de meest aanwezig poule. Daar denk je ‘Is de kermis al  begonnen?’

Kortom helemaal top.

En zoals iedereen zegt ‘dit jaar ga ik echt oefenen!’ en voor je het weet is het weer volgend jaar.

Iedereen bedankt voor de gezelligheid.

Huub Tiebie

 

Bekijk hier de tussenstanden