Biljarten Zaterdagavond 28 januari 2017

Verslaggever: Gerard de Boer

 

Toernooileider Mirko heette om klokslag 7 uur de deelnemers van harte welkom. Hij gaf een aantal wijzigingen in de poules van hedenavond door.
Poule 1 was Gert Bloemen invaller voor Jan de Graaf.
In poule 7 waren Jack Ruiter, Frans Adrichem en Jan Bart van Duinen ingevallen.
Poule 11 en 12 waren ongewijzigd.

In poule 1 werd niet alleen gestreden om de eer, hier moesten ook de meeste caramboles gemaakt worden. Gert Bloemen is het nog niet verleerd en scoorde net als Tim Wenker 6 punten. Gerard Rietveld, Ruud Kaag, Eijo Wiersema en oud winnaar Henk van de Munnik ver achter zich latend.

Oefening baart Kunst liet Herman Hoeve zien in poule 7. Met 6 punten en een ongekend hoog moyenne van 133 % gaat hij samen met Jack Ruiter aan de leiding, Jan Bart van Duinen volgt met 4 punten en Dimitri van Haneghem met 2 punten. Frans en Anton Rentenaar wisten geen wedstrijd punten te behalen.

In poule 11 zien we een spannende strijd. De onnavolgbare Ruud Stoop behaalde 6 punten. Theo Groot, Peter Bakker en Jaap van Dijk behouden aansluiting met mooi caramboles en  4 punten. Oud winnaar Gerard de Boer kon de goede lijn in de voorbereiding niet voortzetten. Hij sluit samen met Paul Dignum de rijen in deze poule.
En dit ondanks dat Paul de lijnen wel ziet (tok, tok, tok luid zijn uitleg) wilde de uitvoering niet lukken. Hij beraad zich over de voortzetting van zijn biljart carrière.

In poule 12 was de gezelligheid troef en staat Mark Sneekes fier aan de leiding. In deze poule was er ook een gelijkspel, waardoor Frank Verkaar tweede is met 5 punten. Edwin Broersen met een knap Moyenne van 115 % is goede derde.
Broer Stef, Chris Fulher en Ruud Jager zien hun kansen tot het minimum gereduceerd, maar speelden prima partijen.

Deze week het vervolg met zaterdag 4 februari de finales van het 32ste libre kampioenschap van Schagerbrug. De verzorging van de leden van toneelvereniging Ons Eigen Kring is fantastisch. De koffie of thee met zelf gemaakt appelgebak met slagroom is een aanrader.
Allen veel plezier met het biljarten of een bezoek aan het gezellige en super leuke evenement van de Verzamelaars.

Gerard de Boer