Biljarten zaterdagmiddag 28 januari

Verslaggever: Wim Vonk

Om 13.00 uur kondigde de wedstrijdleiding aan dat het 32ste Librekampioenschap van Schagerbrug van start kon gaan. De OEK-crew stond eveneens in de startblokken om het de gasten aan niets te laten ontbreken, alles was tot in de puntjes voorbereid.

In poule 14 ontwikkelde zich meteen een bloedstollende strijd die eindigde in 4 koplopers met 4 punten. Het zal niemand verbazen dat Jan Blaauw één van die koplopers is. ”Gang is alles”, waarbij er uiteraard wederom 3 keer een bal over de vloer van Ons Eigen Kroeg stuiterde. John de Putter gaat op moyenne aan kop, 182 %!!! Hij wist een partij in slechts 7 beurten uit te maken.... Dat belooft wat voor komende woensdag!!

In poule 9 is zeker alles nog mogelijk, 3 spelers staan op 4 punten, de andere 3 hebben ieder één partij gewonnen. In deze ”Poule des Doods” spelen naast de huidige kampioen (Jef Ehrensperger) ook twee oud-kampioenen, de heren Bart Dignum en good-old Pierre Mettes. Dinsdagavond gaat de onderlinge slachting hier verder.

In poule 3 vinden we 4 koplopers met ieder 4 punten. Op basis van een gespeeld moyenne van 123 % gaat Vesdo-trainer Michel vd Wardt hier aan de leiding. Hij verloor nipt van Daniël Bouwkamp maar won zijn laatste partij van Wim Vonk met overmacht. Dat de Vesdo-voorzitter in principe al bezig was met de contractsverlenging voor seizoen 2018/2019 werd uiteraard door de echte kenners wel ingezien....... Dinsdag gaat het er om!!!

Klik hier voor de tussenstand biljartweek 2017