Biljarten dinsdagavond 31 januari

Verslaggever: Wim Vonk

 Nietsvermoedend komen de spelers tegen 19 uur de Kroeg binnen. De één wat gespannen, de ander relaxed (of doet in ieder geval alsof....). Maar dan blijkt dat we allemaal ”In de Hoofdrol” spelen voor TV Noord Holland. De opnamen worden gedraaid voor een nieuwsitem de volgende dag. Na het schieten van wat sfeerbeelden worden de wedstrijdleiders om beurten geïnterviewd. Ze lullen als Brugman alsof ze al jaren een wekelijkse persconferentie geven. Het resultaat zien we woensdagavond vanaf 17 uur elk heel uur op TV NH (kanaal 30 Ziggo).

In poule 12 weten de mannen op ”biljart nummero 4” de strijd tot het laatste moment spannend te houden. Uiteindelijk gaat Mark Sneekes als poulewinnaar zeker door, waarschijnlijk gevolgd door Frank Verkaar als uitstekende tweede met 10 punten. Edwin Broersen moet met het hoogste moyenne (127 %) toekijken maar heeft in ieder geval twee avonden plezier gehad.

In poule 9 bleek inderdaad alles nog mogelijk. Bart Dignum werd door Niels Wenker en Jef Ehrensperger buiten de top gehouden. Niels naar de finalerondes, Jef op vakantie. Karin, Koen en Pierre mochten figureren in deze poule, maar komen volgend jaar uiteraard sterk terug....

In poule 3 wist Daniël Bouwkamp met gedegen spel tot 10 punten te komen. Zijn hoogste serie was 6 waar andere matadoren in deze poule tot 10 of 11 kwamen. Maar ja, die waren dus veel wisselvalliger en scoorden poedels bij de vleet.... Uiteindelijk kon Michel vd Wardt na het geven van de dinsdagtraining niet meer aan zijn hoge nivo komen en verloor zijn laatste 2 partijen. René de Groot mag nog hopen op de halve finaleronde met 8 punten met 108 % moyenne.

Klik hier voor de tussenstand biljartweek 2017