Biljarten woensdagavond 1 februari

Verslaggever: Ard Rus

Alweer de woensdagavond, de week vliegt om, vandaag de laatste wedstrijden in de poules 2, 5, 8 en 14.

Poule 2:
In deze poule konden alle deelnemers nog poulewinnaar worden, de spanning was te snijden en Jaap Ligthart en Jos Beers konden het beste met de spanning omgaan. Het meeste heeft het publiek echter genoten van talent Fred Baas die de ene serie na de andere serie afwerkte met zeer subtiel en vooral zeer zachte stoten. Marcel Zomerdijk kon de spanning niet aan en verloor de laatste partij van Jos na een aardige voorsprong. Waarschijnlijk was hij al met zijn gedachten in de Oostenrijkse Alpen.

Poule 5:
De gezelligste poule van dit toernooi was wederom luidruchtig aanwezig op biljart 3.
De mooiste driebanders werden onder luid gejuig afgewisseld met de lelijkste ”Robbies” en uiteindelijk was Bert Meijering de beste met 8 wedstrijdpunten en gaat direct door naar de finale op zaterdagmiddag.

Poule 8:
Omdat er vanavond 4 poules actief waren, werd het later en later voordat de finales, (6e poulewedstrijden), konden beginnen. Andre Ligthart, Volkert Bakker en Ard Rus konden allemaaal nog poulewinnaar worden en uiteindelijk werd Ard dit op de voet gevolgd door Andre die waarschijnlijk wel naar de finale gaat met 8 punten en een gemiddelde van 121%.

Poule 14:
In deze poule met allemaal outsiders was Theo Hoebe, met letterlijk veel kunst- en vliegwerk vanavond de winnaar met John de Putter als 2e.

Het wordt nog spannend welke 6 beste nummers 2 er door gaan naar de finales, zie onderstaande tussenstand:

Jeffrey Ehrensperger, 10 punten, 96%
Frank Verkaar, 10 punten, 89%
Andre Ligthart, 8 punten, 121%
Rene de Groot, 8 punten, 108%
John de Putter, 8 punten, 106%
Jos Beers, 8 punten, 105%
Coos de Wit, 8 punten, 91%

Wederom dank aan de organisatie en het horeca-team van Wil Linting, wordt vervolgd....