Biljarten vrijdagavond 3 februari

Verslaggever: Gerard de Boer

Op deze laatste poule dag kwamen drie poules in actie. Poules 4, 7en 11. Er werd door de toernooileiding gestart op drie tafels.

In poule 4 gaf Peter Buik de leiding niet meer uit handen en werd eerste met 10 punten. Meindert Marees bleef in zijn spoor met negen punten en mag ook de finale dag spelen. Gerard Swart, die de eerste avond mistte door een extra dag in de sneeuw werd derde. Willem de Vries, Bas Buchwaldt en Marcel Koster konden onvoldoende punten verzamelen.

In poule 7 kon Herman Hoeve de goede vorm van afgelopen week niet volhouden. Na drie gewonnen partijen stond hij stevig bovenaan. Vanavond lukte het minder en verloor hij er drie. Jack Ruiter werd hier eerste met 10 punten, gevolgd door Jan Bart van Duinen. Hij had de hele week de supportsters aan zijn zijde en werd tweede in de poule.
Dimitri van Haneghem, Frans van Adrichem en Anton Rentenaar konden hun gemiddelde niet halen.

In poule 11 was het ongemeen spannend. Ruud Stoop had een nieuwe keu aangeschaft maar moest deze nog inspelen. Ruud wist zijn laatste partij toch te winnen en behaalde 8 punten. Paul Dignum zette de vorige speelronde de lijnen nog uit met tot, tok, tok. Deze avond was het zoem, zoem, zoem. Het bracht hem mooie caramboles en 1 gewonnen partij. Gerard de Boer herstelde zich enigszins van de drie verloren partijen en won er nu twee.
Peter Bakker dacht dat hij ze alleen maar klaarlag voor zijn tegenstander. Zijn acquit stoot is heel bijzonder en prachtig, echter als je tegenstander er daarna 6 maakt loop je achter de feiten aan. Theo Groot kwam ook op acht punten met een mooi moyenne. Hierdoor kan hij naar de finale ronde.
Winnaar in deze poule werd Jaap van Dijk. Met goede en gedegen wedstrijden wist hij 10 punten te behalen. Gerard en Jaap kregen wel waar voor hun inleg, zij speelden over twee potjes wel 70 beurten!!

Zaterdag de finales, kijk wie er spelen op de uitslagen en kom met vrienden, familie en bekenden naar het café om deze mooie wedstrijden te volgen.
Let ook op de prijzentafel en koop loten bij Mirko.

Klik hier voor de tussenstand biljartweek 2017


Noot van de redactie:
Net als de gehele week al was de catering weer prima voor elkaar, speciale dank aan Tonny Ligthart die elke avond zorgt voor de hapjes, drankjes, keuken en schoonmaak, zonder deze topper zou de week niet zo geslaagd zijn geweest en had Ons Eigen Kroeg er niet zo spik en span uit hebben gezien!!!