Biljarten zaterdagavond, 5 februari 2017

verslaggever: Een trotse vader

Daan Rus biljartkampioen Schagerbrug 2017
Na een enerverende en zeer gezellige finaleavond is, de jongste deelnemer ooit (16 jaar), kampioen geworden van de Schagerbrugger biljartkampioenschappen.

In een goed gevuld ”Wapen van Zijpe” begonnen om 19.00 uur de halve finales waar nog 6 kanshebbers streden om de fel begeerde titel ”Schagerbrugger biljartkampioen 2017”.
Jaap Ligthart, Andre Ligthart, Peter Buik, Ronald Koster, Daan Rus en Frank Verkaar maakten er een mooie strijd van en Daan Rus kon vanavond het beste met de spanning om gaan.
In de finale, tegen Andre Ligthart, keek Daan al snel tegen een achterstand aan, 4-0 na de eerste beurt. Andre was goed op tik en behield zijn voorsprong met solide en gedegen spel maar Daan bleef zeer rustig en wachtte zijn kansen af.
Na 21 beurten stond er een tussenstand op het bord van 16-16. Onder leiding van arbiter Gerard de Boer, die er wederom piekfijn uitzag, wist Daan in de de 22e beurt het af te maken met een echte ”Robbie”, hulde voor de nieuwe kampioen, wiens trotse fans de overwinning vierden tot in de kleine uurtjes.
Daan dankte in zijn overwinningsspeech de organisatie, het publiek en de vele vrijwilligers die deze biljartweek weer mogelijk hebben gemaakt.
We verwachten volgend jaar meer jeugdige deelnemers aan dit prachtioge evenement.