Biljarten, zaterdagmiddag 27-01

Verslaggever: Monique Jansse

Voorspoedige opening 33e Librekampioenschap

De wind blaast me met de deur Ons Eigen Kroeg in. Weer ben ik overgehaald toch vooral mee te doen aan het33e Librekampioenschap van Schagerbrug. 11 caramboles moet ik maken. Al jaren. En nog steeds lijkt het mij een onhaalbaar aantal. Nooit raak ik een keu aan, dus hoe krijg ik in vredesnaam 11 punten bijeen voordat mijn geoefende tegenstander zijn  aantal al heeft bereikt?

Mirko wenst de spelers die bij de weekopening aanwezig zijn succes. Hij looft de instelling van de deelnemers. Niemand had wijzigingen. Niemand had op het laatste moment afgezegd. Ook deze zaterdagmiddag verwacht hij een voorspoedig verloop. Zijn woorden zijn nog niet weggeëbd of één deelnemer reageert alsnog verrast op de telefonische vraag waar hij blijft. ‘Dat ga ik vandaag echt niet redden hoor’, krijgt Mirko te horen. Tsja, daar sta je dan als toernooileiding. Gelukkig was daar Theo Hoebe. Bereid om in te vallen. En net zoals Denemarken tijdens het EK van 92 gaat het zeer verdienstelijk. Met 2 zeges en een gelijkspel verrast de reddende engel iedereen. Zichzelf misschien nog wel het meeste.  

Zo rond half vijf is ook Jan Meijering een tevreden Schagerbrugger. Niet alleen om zijn resultaat (2x winst) maar vooral omdat hij ruim op tijd thuis is om pannenkoeken te bakken voor zijn kleinzoons. Want het loopt als een zonnetje deze openingsmiddag met de vriendelijke bediening als stralende middelpunten.

De spanning moest dan ook gezocht worden binnen de partijen en daar kan Niels Wenker zeker over meepraten. In zijn eerste partij legt hij het af tegen Arjan Ligthart, die voor het eerst een keu heeft gekocht en daar de vruchten van plukt. 11 punten in evenveel beurten is natuurlijk een vermelding waard.

Zelf stap ik ook redelijk tevreden de kroeg weer uit. Mijn eerste tegenstander is Ron Bruin, die zich gelijk al verontschuldigt met ‘dit is mijn eerste keer hoor.’ Ik antwoord dat het bij mij nog steeds lijkt of het mijn eerste keer is. Gelijk de kop indrukken dat soort opmerkingen. Ik behaal vervolgens mijn 11 punten in 19 beurten. Het is ook gelijk over met mijn ambities. De volgende partijen vlieg ik er rap af. John de Putter opent met een serie van 5 en nadat ik tegen Stef Sneekes van acquit 2 keer scoor is het klaar ook met mijn dadendrang.

Woensdagavond een nieuwe kans.

 

Klik hier voor de tussenstanden