Biljarten, zaterdagavond 27-01-2018

Verslaggever: Karin Wenker

Biljarten, zaterdagavond 27-01

 

Op deze eerste avond van het toernooi speelden poules 1, 7 en 13.

In poule 1 voelde Jan de Graaf zich niet zo lekker en had getwijfeld of hij wel mee zou doen. Hier was echter weinig van te merken, hij won alle drie zijn partijen en speelde net boven zijn gemiddelde. Ook Gerard Rietveld en Marcel Zomerdijk doen het hier goed met twee gewonnen partijen, waarbij Gerard zijn gemiddelde ook heel goed is en dat van Marcel wat achter blijft. Fred Baas en Eyo Wiersema wonnen beiden één partij en speelden iets onder gemiddeld. Jaap Ligthart had zijn avond niet, hij verloor alle drie zijn partijen. Hopelijk voor hem gaat het donderdagavond een stuk beter.

In poule 7 is het erg spannend. Er zijn vier spelers (Menno Meijering, Dick Tilstra, Anton Rentenaar en Karin Wenker) die twee partijen gewonnen hebben. Menno wist zijn partij tegen Gerard Swart zelfs in 8 beurten  uit te maken! Anton speelde rond zijn gemiddelde, Menno, Dick en Anton zaten daar ver boven. Gerard won zijn eerste partij overtuigend van Karin, maar de volgende twee partijen gingen helaas voor hem verloren. Hij speelde wel ruim boven zijn gemiddelde. André Ligthart had net als zijn broer zijn avond niet en verloor alle drie zijn partijen. Dinsdagavond kan hij zich revancheren.

Poule 13 is de poule van de winnaar van vorig jaar, Daan Rus. De poule bestaat verder ook uit jonge jongens en nestor Merten Wolthuis. Leuk dat jullie meedoen, probeer er voor volgend jaar nog meer enthousiast de maken! Omdat Daan het vorig jaar zo goed had gedaan, moest hij er nu een stuk meer maken. Maar sinds zijn kampioenschap heeft hij (bijna) niet meer gebiljart en misschien was het ook de druk waardoor hij er maar één won. Finn Spamer heeft het lastig bij zijn debuut, hij verloor alle drie zijn partijen. Oefening baart kunst, dus wie weet vrijdagavond. Luuk Mettes staat er het beste voor, drie keer winst die hij ver boven zijn gemiddelde afsloot. Nu vasthouden. Jack Bruin en Merten hebben twee partijen gewonnen en David de Groot won er één.

Het was een gezellig avondje en het tempo zat er goed in. Ruim voor middernacht waren alle partijen gespeeld. Wil, Ellen en Jesse verzorgden uitstekend de inwendige mens.

 

Groetjes, Karin

 

Klik hier voor de tussenstanden