Biljarten, zaterdagavond 27-01-2019

Verslaggever: Karin Wenker

Poules 1, 4, 10 en 14 waren aan de beurt, dus vanaf het begin alle vier de biljarts bezet. Helaas niet zo veel publiek, maar het was evengoed een gezellige drukte. Wil en Tonny stonden achter de bar en hadden het goed voor elkaar. We werden verwend met kaas en worst en Rondom Gelukkig kwam twee keer langs met heerlijke gefrituurde snacks.

 

Ger Groot maakte zijn debuut bij het Schagerbrugger kampioenschap en deed dat heel goed. Hij won alle drie zijn partijen, gaat aan de leiding en maakte gelijk in zijn eerste partij een serie van 21! Ook Jan de Graaf (17) en Fred Baas (16) hadden knappe hoogste series, maar wonnen allebei maar één partij. Eyo Wiersema en Gerard Rietveld wonnen er  twee en Jaap Ligthart gaat donderdag voor een beter resultaat, hij staat nog puntloos onderaan in de poule.

 

In poule 4 is Peter Buik de vervanger van Ben Leek en hij deed dat heel goed. Hij gaat aan de leiding met 3 gewonnen wedstrijden. Jieles de Visser won 2 wedstrijden en Herman Hoeve (met een hele knappe hoogste serie van 19), Meindert Marees, Jan Meijering en Volkert Bakker wonnen er alle vier één. Er is dus nog van alles mogelijk.

 

In poule 10 kwam de eerste dame, Karin Wenker, aan de beurt en zij voert ook de lijst aan, zij won alle drie haar partijen. Arjan Bakker en Merten Wolthuis hadden een spannende strijd en speelden uiteindelijk terecht gelijk. Zij staan beiden op 3 punten en Andre Ligthart, net als broer Jaap nog niet super op stoot, Cor Rampen en Arie Boontjes hebben 2 punten. Ook hier heeft dus iedereen nog kans op overwinning in de poule.

 

En als laatste poule 14. Danny Timmer en Dick Vas zijn zeer waarschijnlijk uitgeschakeld voor winst in de poule, maar hopen donderdagavond beter voor de dag te komen. Danny had voor het laatst gebiljart tijdens het toernooi ter ere van 400 jaar Zijpe en was dus wat roestig. Dick heeft in ieder geval een aantal andere dorpelingen leren kennen, is nu gewend en gaat vast donderdagavond vlammen! Theo Groot, Jan Blaauw en Ruud Jager hebben ieder twee partijen gewonnen en maken nog volop kans. Gerard de Boer gaat vier aan de leiding met drie gewonnen partijen.

 

Het biljarten was om een uur of een afgelopen, maar ook daarna was het nog een tijd erg gezellig aan de bar. Wilt u ook van deze sfeer genieten, dorpsgenoten leren kennen of kijken of het misschien wat voor u is om mee te doen volgend jaar, kom dan eens kijken op een of meerdere avonden (er wordt deze week iedere avond gebiljart) of tijdens de finaledag zaterdag 2 februari.

 

Tussenstanden biljartkampioenschap 2019